Головна » 2022 » Жовтень » 31



В Україні вже багато років відзначають Гелловін. Дехто ставиться до його святкування вкрай негативно, зазначаючи що це «чуже», запозичене свято. Проте запозичена лише назва, адже в українців раніше був свій Гелловін.

В ніч з 31 жовтня на 1 листопада святкувалась Велесова ніч, коли душі усіх померлих спускались на землю та блукали вулицями.

Про прикмети свята, хто такий бог Велес, звичаї святкування та забобони дізнайтеся із нашої презентації. ... Читати далі »
Категорія: Корисно знати | Переглядів: 200 | Додав: estet | Дата: 31.10.2022 | Коментарі (0)

Ми випрягли волів, перевернули плуга,
Сідлаємо коней та гостримо списи.
Відкинуті жалі, згадали всі наруги,
Прости нас, Господи, помилуй і спаси.
На скресі двох світів стаємо до двобою,
На скресі двох епох гряде шляхетний світ.
Віч-на-віч Нація з безликою журбою.
Навколо ворогів – суцільний живопліт.
Волога цвіль Європ лоскоче наші ніздрі,
Спекотних Азій тлін судомить рамена.
Чекає бій. Все інше буде… після.
Життя триває. Точиться війна.
(Анатолій Лупиніс)


Чернігівська обласна бібліотека для дітей отримала від Департаменту інформаційної політики книгу «Сто днів широкої війни» нашого знаного публіциста, власного кореспондента газети «Голос України» Василя Чепурного.

До книги увійшли нотатки у соціальних мережах та щоденникові записи, зроблені під час перебування на Чернігівщині протягом перших ста днів цієї війни – у час окупації та звільнення області. ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 294 | Додав: estet | Дата: 31.10.2022 | Коментарі (0)

В наш час, коли все більше і більше спілкування переходить в онлайн, коли батьки замінюють час, проведений з дитиною, сидінням в мережі, коли діти б'ються за рейтинги і змагаються за краще селфі, дуже важко не перейти межу і не замінити реальний світ віртуальним!

 Як зробити час дитини в Інтернеті безпечним?
 Коли реєструватися в соцмережах?
 Що таке кібербулінг?
 Як захиститися від злочинців у мережі?..


Відповіді на ці питання – в книзі Анастасії Дьякової і Аліни Касілової «Діти та батьки в Інтернеті: путівник для безпечної подорожі». Книга розповість про різні ризики й можливості для дітей у сучасному онлайн-середовищі. Разом з читачами досліджуватимуть це питання відомі психологи, поділяться досвідом успішні батьки. Окрім того, всі теми допомагали розкрити куратори, громадські діячі, представники шоу-бізнесу, підлітки.

Питання і проблеми, які висвітлені в цій книзі, дуже актуальні як для батьків, так і для дітей. Є багато розділів, які потрібно читати разом з дітьми, і разом з дітьми обговорювати всі питання. Адже тільки розмовляючи і спілкуючись, можна досягти результату, зрозуміти одне одного і убезпечити себе і дітей.

В книзі виділено дуже багато важливих питань: гаджети в житті найменших дітей, кібербулінг, блогерська діяльність, залежність, спілкування з незнайомцями, шахрайство.

Це книга як для батьків, так і для дітей. Адже діти беруть приклад з нас: якщо ми обмежуємо дітей, то й самі повинні не просиджувати весь свій вільний час в Інтернеті. В книзі зібрані практичні поради з найрізноманітніших питань щодо безпечного поводження в Інтернеті, проаналізувавши які, ми і наші діти зможемо ефективно використовувати «світову павутину» для блага. ... Читати далі »
Категорія: Корисно знати | Переглядів: 218 | Додав: estet | Дата: 31.10.2022 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0