Головна » 2021 » Червень » 11 » Мозок. Те, про що тобі не розкажуть дорослі



14:34
Мозок. Те, про що тобі не розкажуть дорослі
Людина почала думати дуже-дуже давно – ще тоді, коли не надто нагадувала людину, бо була тільки людиноподібною. А чому і як це сталося, ти дізнаєшся з книги Богуся Янішевського з ілюстраціями Макса Скорвідера «Мозок. Те, про що тобі не розкажуть дорослі». Це науково-популярне видання для дітей середнього шкільного віку із серії «Круті знання для пізнання».

Мозок дуже складний, тому й розповідати про нього складно. До того ж, щоб зрозуміти, як працює мозок, мусимо скористатися… мозком. Тобто мозок повинен зрозуміти сам себе. Це твій персональний суперкомп’ютер, ідеальна модель, а проте вона невпинно вдосконалюється.

Твій мозок поводиться, як батьки. Вирішує, що добре для тебе, а що ні. Має на це право, адже вчився жити мільйони років. Тому коли йдеться про щось справді важливе, мозок не питає твоєї думки, а просто робить своє. Так він знімає з тебе величезний тягар. Ти не мусиш постійно пильнувати, чи ти дихаєш, чи б’ється твоє серце, замислюватися, чи належним чином перетравлюється гамбургер, з’їдений дві години тому. Це все відбувається без потреби думати про нього. Усе регулює мозок, а ти маєш більше часу для сидіння в інтернеті. Дуже розсудливо з боку мозку.

Найскладніший об’єкт у всесвіті – мозок, і процеси, які відбуваються в ньому, в книзі Богуся Янішевського описані просто і цікаво, зрозуміло для всіх (від 9 до 113 років).

Отже, вважай, що це цікавий і дотепний посібник з мозкознавства, споряджений «дахозривними» ілюстраціями, що допоможе осягнути таку силу-силенну інформації про мозок, мислення, свідомість, пам’ять, уяву, стереотипи, маніпуляції та суперздібності. Книжка написана для тинейджерів, але цікава буде читачам будь-якого віку. Є в фондах Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 392 | Додав: estet | Теги: мозок | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0