Головна » 2021 » Червень » 10



10 червня свій день народження відзначає один з найвідоміших сучасних українських письменників – Василь Шкляр.

Кожен його роман отримує епітет як не "культовий", то "скандальний". Кожен його вислів розбирають на цитати, а кожен вчинок обговорюють ще багато років по тому...
Якою мовою письменник заборонив друкувати свої книги?
Хто перший читає його рукописи?

Чим захоплюється письменник, коли не пише?
Яку нагороду за свої книги Василь Шкляр вважає найціннішою?

Дізнавайтесь найцікавіше про улюбленого письменника багатьох українців і приходьте до Чернігівської обласної бібліотеки для дітей за книгами Василя Шкляра. ... Читати далі »
Категорія: Творці і твори | Переглядів: 359 | Додав: estet | Дата: 10.06.2021 | Коментарі (0)

Часом здається, що школу вигадали для того, щоб люди віком від шести до шістнадцяти років не сиділи вдома. І не робили з нудьги різних несподіваних речей. Однак школи вигадали не зовсім тому. У центрі задуму будь-якої школи є одне важливе завдання: підготувати дітей до того, що їх чекає в майбутньому. Ну, в тому майбутньому, яке настане, коли вони закінчать школу.

Книга Галини Ткачук «Школознавство», ілюстрована Юлією Твєрітіною, – саме про це. Думаєте, саме у вас найнудніші підручники, найсуворіші шкільні правила і найскладніші завдання? Зате не доводиться мити коней, як у школі на Січі. Або п’ять років поспіль учити саму латину й греку, як у єзуїтських школах. Або навчатись окремо дівчатам і хлопцям, як у давніх гімназіях. Навіщо взагалі вигадали ті школи? Авторка пояснить – пізнавально і з гумором.
За тисячоліття своєї історії людство вигадало чимало цікавих ідей, як найкраще організувати навчання і як змусити надихнути юну людину вчитися. Подекуди це навіть непогано вдавалося.

Книжка «Школознавство» розповість про те, як ці чудові ідеї змінювалися крізь час. І як страждали щасливо навчалися звичайні діти.

Отже, якщо ви вважаєте, що ваша школа найгірша найкраща на світі…
…що у вас – найвимогливіші вчителі всіх часів і народів…
…що предмети, які ви вивчаєте, найнезрозуміліші…
…а домашні завдання найбільші та найскладніші…
…то вам, безсумнівно, треба неодмінно прочитати цю книжку!

І, до речі, якщо ви любите жахастики, вам теж сюди. Бо книжка «Школознавство» – про школи, які існували в наших краях у різні часи. І, як ви переконаєтеся, мало що може зрівнятися за жахливістю зі школами, до яких ходили ваші пра-пра-пра-пра-прабабусі та пра-пра-пра-пра-прадідусі.

Та чи все було аж так страшно? Побачите, занурившись у книгу!

Книга «Школознавство» Галини Ткачук (видавничий дім «Портал», 2020) складається з восьми розділів: «Темрява віків», «Січова школа», «Єзуїтська школа, або колегія», «Братські школи», «Парафіяльна школа», «Гімназії», «Радянська школа», «Наші школи».

Літературно-художнє видання для молодшого і середнього шкільного віку «Школознавство» Галини Ткачук ви знайдете в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.

Галина Ткачук #Школознавство дивитися на ютуб-каналі БараБілка: ... Читати далі »
Категорія: Творці і твори | Переглядів: 520 | Додав: estet | Дата: 10.06.2021 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0