Головна » 2021 » Лютий » 4 » Книжка «Уроки без мороки» допоможе правильно навчатися !



14:43
Книжка «Уроки без мороки» допоможе правильно навчатися !
«Уроки без мороки» або хороші оцінки без зайвих страждань
Весела і практична книжка про те, як допомогти дітям випрацювати найважливіше в житті вміння – навчатися.
(Адам Грант, американський психолог)


Усі ми начебто вміємо вчитися. Але на заваді до омріяних гарних оцінок часто стають погані зомбі. Це наші недобрі звички: відкладати навчання на потім, відволікатися на смартфон, не спати перед контрольною чи іспитом.

Та, на щастя, існують і хороші зомбі, подружитися з якими допоможе книжка «Уроки без мороки» з нових надходжень Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Автори книги: Барбара Оклі й Терренс Сейновскі за участю Елістера Макконвіла. Переклад з англійської – Дмитро Кожедуб.

Барбара Оклі – професорка інженерних наук Оклендського університету. Написала бестселер «Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну», перекладений на понад десяток мов.

Терренс Сейновскі – професор біологічних наук. Викладає на факультетах нейробіології, психології, когнітивістики, інформатики й інженерії Каліфорнійського університету в Сан-Дієго. Разом з Барбарою Оклі розробили популярний на Coursera курс «Навчаймося вчитись».

Елістер Макконвілл – заступник директора з навчальних та інноваційних питань у приватній британській школі.

«Уроки без мороки» – це книжка для дітей і підлітків, хоча й дорослі знайдуть у ній багато корисного. Якщо ви трішки більше дізнаєтеся про те, як працює ваш мозок, учитися стане цікавіше та простіше. Цією книжкою можна користуватись у декілька способів. Дехто захоче прочитати її на самоті, а потім, можливо, обговорити з друзями, щоб закріпити головні думки. Хтось вирішить, що достатньо похапцем пробігтися від першої сторінки до останньої, але це зовсім не так!

Вправи дають якусь користь, лише якщо ви їх справді виконуєте. Найкраще читати цю книжку з блокнотом напохваті, щоб робити нотатки, помітки та відповідати на запитання. Що глибше ви зануритесь у процес, то більше від нього отримаєте.

В книзі «Уроки без мороки» є багато цікавих навчальних технік і відповідей на несподівані запитання. Як космічні прибульці, помідори й восьминоги допомагають учитися? Як стати профі в математиці, якщо навіть множення на 2 часто викликає труднощі? Яка користь від методу гумової качки?

Ця книжка покаже, що навчання може бути швидким, яскравим і простим. А якщо все правильно спланувати – з’явиться більше часу на улюблені справи.

Відео-огляд книги:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 361 | Додав: estet | Теги: навчання, вміння вчитися | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0