Головна » 2021 » Лютий » 03



“Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Як часто ми бачимо дитину, яка не відриває очей від екрана смартфона чи планшета – у парку, в кафе, у дворі біля дому, у транспорті. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися”.

Як часто ви читаєте вголос? Швидше за все, що дуже рідко. Сьогодні гарний привід змінити звички, адже саме сьогодні святкуємо Всесвітній день читання вголос.

Всесвітній день читання вголос проводиться щорічно у першу середу лютого. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році, понад 173 країни світу підтримали цю акцію.

Всесвітній день читання вголос має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Це день присвячений силі грамотності та тієї радості, яка виникає, коли ми розповідаємо вголос історії в сім'ї, класі.

Читання вголос надзвичайно корисне: стимулює розвиток мозку, поповнює словниковий запас, розвиває увагу та уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється схильність людини краще запам’ятовувати інформацію.

Долучайтеся до святкування Всесвітнього дня читання вголос разом із нами за допомогою 5-ти простих кроків:

- Прийдіть до бібліотеки та оберіть книжку.
- Визначте фрагмент, який би хотіли прочитати вголос.
- Прочитайте вголос уривок із книжки, який запланували прочитати, своїм друзям у класі чи рідним вдома.


За бажанням сфотографуйте найцікавіші моменти з заходу та розмістіть фото у соціальних мережах із мітками #WorldReadAloudDay, #Всесвітнійденьчитання_вголос, #Читаємовголос . ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 643 | Додав: estet | Дата: 03.02.2021 | Коментарі (0)

Ожина – багаторічний напівчагарник. Поширена ця рослина в північних і помірних широтах Євразійського континенту, в хвойних і змішаних лісах, в заплаві річок, в лісостеповій зоні.

За кельтською міфологією, ожина використовувалася для налаштування зв’язку з феями. Ожина й виноград вживалися в заклинаннях на багатство, тому є повір’я: якщо покласти на вівтар ці ягоди, багатство примножиться. Можливо, воно пов’язане з тим, як швидко розростаються ... Читати далі »
Категорія: Корисно знати | Переглядів: 362 | Додав: estet | Дата: 03.02.2021 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0