Головна » 2023 » Березень » 20



Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Підступний ворог може завдавати шкоди, навіть, коли ми не бачимо його поруч. Ми постійно повинні дбати про безпеку — свою та дітей.

Жодна дитина не має ризикувати життям та здоров'ям, повертаючись додому зі школи, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику. Доки територія України забруднена мінами, наш обов’язок ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 157 | Додав: estet | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

20 березня - Всесвітній день казки, який виник за ініціативи Швеції в 1991 році. Цей день покликаний нагадати всім про те, що і в сучасному світі казка живе разом з нами і не втратила свого призначення. Люблять казки не тільки діти, а й дорослі. Адже в кожній казці є частинка їхнього дитинства, їхніх найприємніших спогадів.

У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей відкрилася виставка книжок «З якої я казки?». Це інтерактивна виставка-гра для маленьких читайликів. Дітлахам пропонується врятувати героїв казок, які переплутала Бабуся-Ягуся. Персонажі розгублені, вони хочуть потрапити до своєї казки. Щоб допомогти їм, юні казкарики повинні прочитати книгу і правильно назвати її героїв. Крім того, можна відчути себе актором, перевтілившись в одного з казкових персонажів.

Розважаючи дітей, розповідаючи їм про цікаве і незвідане, казка вчить простим людським цінностям: доброті, взаєморозумінню, вмінню чинити правильно в різних ситуаціях. А відзначити Всесвітній день казки дуже просто: прочитайте або подивіться, послухайте або розкажіть в цей день казку - і чудес у світі додасться.
Запрошуємо у КАЗКУ! ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 525 | Додав: estet | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Увага! Конкурс! 20 березня 2023 року стартує обласний конкурс дитячого малюнка «Я намалюю Україну без війни» до Міжнародного Дня захисту дітей.

Організатор: КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для дітей», КЗ «Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана», «КЗ позашкільної мистецької освіти "Чернігівська дитяча художня школа» Чернігівської міської ради» за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Вік учасників: діти від 3 до 16 років

Умови проведення:
Конкурс проводиться з 20 березня до 1 червня (Міжнародний день захисту дітей) 2023 року у два тури:

І тур – з 20 березня по 19 травня - на місцевому рівні у територіальних громадах;
ІІ тур – з 22 травня по 1 червня - обласний (підсумковий).


На Конкурс приймаються індивідуальні оригінальні авторські роботи, що відповідають умовам Конкурсу.

Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують малюнок формату А-3, виконані в довільній графічній, живописній формах, олівцями, фломастерами, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю.

Детальні умови проведення Конкурсу читайте за посиланням ... Читати далі »
Категорія: Наші конкурси | Переглядів: 554 | Додав: estet | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Уже більше року триває російсько-українська війна. Психіка людей постійно перебуває у ненормальних умовах, витримуючи колосальну напругу. Під час ракетних, артилерійських та інших обстрілів найперше, що людина відчуває – це страх. Треба знати, що страх – це абсолютно нормальна реакція людини, боятися в ситуації воєнних дій – нормально. Страх мобілізує тіло і психіку, щоб ми могли максимально швидко діяти і рятуватися.

Але страх, що зашкалює, заважає нам критично мислити і адекватно діяти, наражає нас на небезпеку замість того, щоб рятувати. На питання:

- Які ознаки прояву страху?
- Алгоритм дії під час прояву страху?


Відповіді отримаєте з відео-випуску «Алгоритм надання першої психологічної допомоги при страху», який підготувала чернігівська психологиня Анна Половинник. ... Читати далі »
Категорія: Психолог радить | Переглядів: 132 | Додав: estet | Дата: 20.03.2023 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0