Головна » 2023 » Березень » 20 » Обережно! Вибухонебезпечні предмети. Практичний тренінг в бібліотеці



16:11
Обережно! Вибухонебезпечні предмети. Практичний тренінг в бібліотеці
Україна увійшла до переліку країн, найбільш забруднених мінами. Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Підступний ворог може завдавати шкоди, навіть, коли ми не бачимо його поруч. Ми постійно повинні дбати про безпеку — свою та дітей.

Жодна дитина не має ризикувати життям та здоров'ям, повертаючись додому зі школи, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику. Доки територія України забруднена мінами, наш обов’язок – розповісти дітям про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснити, як залишатися в безпеці.

Розпізнавати вибухонебезпечні предмети і знати правила поводження з ними навчалися в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей. Спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області та відділом вибухо-технічної служби Головного управління Національної поліції в Чернігівській області був організований практичний тренінг «Обережно! Вибухонебезпечні предмети».

Життєво важливе пізнавальне заняття провів майор поліції Бочка Володимир Сергійович. Він наочно познайомив дітей і дорослих з цілим арсеналом смертельних «подарунків», які залишили російські окупанти в українській землі. Чимало історій розмінування з власного досвіду та прикладів того, як постраждали люди, неабияк вразили присутніх. Спеціаліст пояснив основні правила безпеки при виявленні підозрілого предмета. А саме: як поводитися самому, як попередити про небезпеку інших та куди звертатися по допомогу.

Головне правило - не підходь, не чіпай, телефонуй 101. Подбайте про свою безпеку!

Пропонуємо ознайомитися з цікавими матеріалами на тему мінної безпеки на вебсайті «Все про мінну безпеку», який для батьків, вчителів та дітей запустили Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Міністерством освіти і науки України, Державною службою України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Міністерством внутрішніх справ України.
https://bezpeka.info/







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 159 | Додав: estet | Теги: вибухонебезпечні предмети, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 5
Користувачів: 1
larisa-kazakova