Доброго вам здоров’я! Це побажання є актуальним завжди і в усі часи, а особливо зараз – в епоху всесвітньої пандемії. Книга відомого лікаря-дієтолога
Світлани Ільїної «Здоров’я на вашому столі» якраз адресована всім, хто хоче бути здоровим. Адже найдорожче, що є в людини, – це здоров’я. Особливо дорогим воно стає, коли дає про себе знати. Дорогим у прямому й переносному значенні. Життя змушує шукати способи збереження й відновлення здоров’я. І на допомогу приходить дієтологія – наука, яка вивчає склад продуктів харчування, їх вплив на організм людини, тобто вплив того, що ми їмо, на наше здоров’я.
Історія розвитку
дієтології нагадує політичний детектив: різні види продуктів то зазнавали гоніння, то зводилися на постамент. Дісталося свого часу і яйцям, і огіркам, і баклажанам. Потім їх реабілітували. Розмаїття прихильників різних теорій харчування неймовірне! Відомо, що кулінарні уподобання формуються в дитинстві. Тому особливу увагу варто приділяти тому, як має їсти дитина. Однією з основних заповідей має бути така: жодного примусу й насильства в харчуванні!
Наші далекі предки набагато краще за нас знали навколишній рослинний світ, добре розумілися на лікарських властивостях рослин, вміли їх збирати, заготовляти, лікуватися ними. Людина буде здоровішою, зробить своє життя щасливішим, якщо щодня споживатиме те, що дарує їй Природа.
...
Читати далі »