Головна » 2021 » Липень » 05



Літній книжково-ігровий майданчик продовжує збирати шанувальників книги і читання.
Цього разу їх порадували літературні обновки «О-о-о!!! Нові книги!»

Сподобалось дітлахам читання естафетою «Книжковий ланцюжок» та чудова гімнастика для пальчиків - книги-шнурівки. Вони залюбки шнурували книги, змагаючись на швидкість і вправність. ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 340 | Додав: estet | Дата: 05.07.2021 | Коментарі (0)

Доброго вам здоров’я! Це побажання є актуальним завжди і в усі часи, а особливо зараз – в епоху всесвітньої пандемії. Книга відомого лікаря-дієтолога Світлани Ільїної «Здоров’я на вашому столі» якраз адресована всім, хто хоче бути здоровим. Адже найдорожче, що є в людини, – це здоров’я. Особливо дорогим воно стає, коли дає про себе знати. Дорогим у прямому й переносному значенні. Життя змушує шукати способи збереження й відновлення здоров’я. І на допомогу приходить дієтологія – наука, яка вивчає склад продуктів харчування, їх вплив на організм людини, тобто вплив того, що ми їмо, на наше здоров’я.

Історія розвитку дієтології нагадує політичний детектив: різні види продуктів то зазнавали гоніння, то зводилися на постамент. Дісталося свого часу і яйцям, і огіркам, і баклажанам. Потім їх реабілітували. Розмаїття прихильників різних теорій харчування неймовірне! Відомо, що кулінарні уподобання формуються в дитинстві. Тому особливу увагу варто приділяти тому, як має їсти дитина. Однією з основних заповідей має бути така: жодного примусу й насильства в харчуванні!

Наші далекі предки набагато краще за нас знали навколишній рослинний світ, добре розумілися на лікарських властивостях рослин, вміли їх збирати, заготовляти, лікуватися ними. Людина буде здоровішою, зробить своє життя щасливішим, якщо щодня споживатиме те, що дарує їй Природа. ... Читати далі »
Категорія: Творці і твори | Переглядів: 368 | Додав: estet | Дата: 05.07.2021 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0