Головна » 2022 » Березень » 24 » З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022



11:36
З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022
Друзі, наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року! Щодня упродовж Тижня бібліотеки влаштовують безліч книжкових подій, зустрічей з авторами книжок, інтерактивні читання.

Дитячі бібліотекарі України! Звертаємося до вас із закликом — проведемо Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022 під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!». Ми маємо успішний досвід єднання книгою на відстані — минулорічне КОЛО читання «Книга єднає країну!».

Тож пропонуємо долучитися до Національної акції — Всеукраїнського тижня дитячого читання, що пройде з 23 березня по 1 квітня у тих бібліотеках країни, які зараз можуть відчинити двері для читачів, а також онлайн — на профілях бібліотек у соціальних мережах.

Пропонуємо влаштувати:
• авторські читання від місцевих письменників наживо у бібліотеках, а також записати відео читань, щоб діти, які зараз знаходяться у гарячих регіонах нашої країни, могли слухати книги віддалено. Посилання на відео можна поширювати на сторінках бібліотек та власних профілях у соцмережах;
• «Рятівна книга. Читацький щоденник» — це розповіді від наших читачів про книгу, що підтримувала їхній дух у час війни, що «загартувала» характер. Про книжкові історії, які навчили бути сміливими, справедливими, щирими, відкритими. Можна розказати про персонаж, який вас надихає. Напишіть текст, якщо є змога — додайте фото книги (бажано не робити світлин із зображеннями дітей). Ці історії можна публікувати на пабліках батьків, надсилати до бібліотек, роботи будуть розміщуватися, по можливості, на різних акаунтах.

Шановні бібліотекарі, ви можете влаштувати інші події, долучитися до загальнонаціональних акцій, таких як , оголошений Міністерством культури та інформаційної політики України проєкт «Мамо, я бачу війну!». Саме ми — дитячі бібліотекарі — маємо зараз дати дітям оптимістичне та надійне почуття опори, яке здатна подарувати гарна книга. Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності. Тож влаштуємо книжкове свято нашим дітям! І пам'ятаємо: НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!

Більше інформації на сайті Національної бібліотеки України для дітей: https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10156

#тижденьдитячогочитання2022 #ЗкнигоюДоПеремоги




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Всеукраїнський тиждень дитячого читання | Переглядів: 1374 | Додав: estet | Теги: Тиждень дитячого читання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0