Головна » 2021 » Грудень » 5 » Волонтерство – сила небайдужих. 5 грудня – Міжнародний день волонтера



12:31
Волонтерство – сила небайдужих. 5 грудня – Міжнародний день волонтера
Усвідомлюючи величезну роль волонтерства, Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй в 1985 році запропонувала щорічно 5 грудня відзначати Міжнародний день волонтерів.

ООН постійно закликає держави вживати заходів з метою підвищення обізнаності про важливий внесок служби добровольців, тим самим спонукаючи приєднуватися до волонтерської діяльності.

«Слово «волонтер» в останні роки надійно увійшло в наш лексикон. І не буде перебільшенням сказати, що саме волонтерський рух, ця всенародна підтримка, стала одним із вирішальних факторів спротиву російській агресії. У багатьох моментах саме волонтери замінили собою державні механізми, виявилися оперативнішими, креативнішими, відповідальнішими. І саме завдяки волонтерам наша армія стала такою, як вона є. І йдеться тут не лише про харчі чи бронежилети, які масово возилися на передову у 2014-2015 роках. Ідеться передусім про моральний дух армії», - стверджує співробітниця Українського інституту національної пам’яті Наталка Позняк-Хоменко.

Волонтер, або доброволець, – це людина, яка за власним бажанням готова витратити свої сили, час і талант на користь суспільству, не чекаючи винагороди. Сьогодні волонтерська діяльність знаходить все більше своїх прихильників. Приємно усвідомлювати, що наше суспільство зберігає в собі потенціал добрих справ. Адже багатий – це не той, хто має багато грошей, а той, хто може чимось поділитися. Не важливо чим – навіть посмішкою або словом розуміння, – і вже однією печаллю на землі стане менше.

Ось одна історія…

«Бабуся Лариса плете шкарпетки. На фронт солдатам. І вчора плела, і на минулому тижні. Вже багато пар теплих шкарпеток і різних домашніх смаколиків передала вона для незнайомих хлопців. Плете, розмірковує, молиться за кожного з них. А поруч за столом малий Антін старанно розфарбовує хатинку. Біля хати дерево і щогла з великим синьо-жовтим прапором. А високо у блакитному небі – жовтогаряче сонце…

Зранку бабуся віднесе передачу до Катерининської церкви, а потім волонтери доправлять її розбитими і засніженими дорогами на фронт»
(Лепявко Тетяна Миколаївна, волонтер. Оповідання «Кращі за Діда Мороза» з книги «Волонтерська муза»).

Волонтерство – сила небайдужих. Дякуємо вам, волонтери!
Пропонуємо добірку зворушливих віршів чернігівських волонтерів…





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 300 | Додав: estet | Теги: волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0