Головна » 2021 » Липень » 12 » «У пошуках Істини» (Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє».Науковці)



12:18
«У пошуках Істини» (Калейдоскоп профорієнтаційних ідей «Обирай своє майбутнє».Науковці)
Хто такі науковці? Сьогодні слово «науковець» означає людину, яка займається дослідженням навколишнього світу. Але виникло це слово лише 1833 року. Його придумав англійський вчений і письменник Вільям Вьюел – так він назвав людину, що вивчає природу. А до того часу людей, які займалися наукою, називали натурфілософами, або ще натуралістами, хіміками тощо – залежно від того, що вони вивчали. Сьогодні в науці існують сотні напрямків.

Слово «наука» означає «знання». Учені досліджують будову і властивості речей. Їх цікавить усе – від скам’янілих решток давніх рослин до далеких зірок. Предметом наукових досліджень є мова тварин, відстань від Землі до Місяця, будова людського мозку тощо. Люди мають природний потяг до вивчення навколишнього світу. Їхні тисячолітні дослідження заклали основи багатьох сучасних наук. І хоча людство накопичило вже дуже багато знань у найрізноманітніших галузях науки, вчені продовжують досліджувати світ у пошуках все нових і нових знань.

Науковці проводять багато експериментів – різноманітних випробувань, які допомагають нам пізнавати якості, властивості та спосіб застосування речей. Щоб бути повністю впевненими у результатах своїх експериментів, вчені мають повторювати їх достатню кількість раз та ретельно описувати.

Наука – річ надзвичайно корисна, адже у нас постійно виникає потреба в дослідженні нових фактів і явищ, які впливають на наше життя. Взяти, наприклад, розробку нових методів для лікування хвороб.

Учені – це люди, які мають невгамовний потяг до пізнання світу, вивчають речі просто заради процесу пізнання, навіть якщо нові знання можуть ніколи не знадобитися. По всьому світу вчені працюють в університетах та інститутах, або виконують замовлення великих компаній. Окремі важливі відкриття відзначаються Нобелівською премією в деяких наукових галузях.

Коли ви щось досліджуєте, щоб дізнатися, як певна річ працює, ви, безперечно, виконуєте роботу науковця. Якщо вам завжди кортить розібрати речі на складові частини або ви захоплюєтесь полум’ям, простором, павуками, машинами чи ще чимось – ви, цілком можливо, станете великим УЧЕНИМ!

А дізнатися більше про професію науковця ви зможете з книжок фондів читального залу відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей: «Історія науки» Анни Клейборн (книжка містить цікаву інформацію про вчених та їхні відкриття. Для дітей середнього і старшого шкільного віку та їхніх батьків) та «Видатні наукові відкриття» (Для дітей середнього шкільного віку).

Тож ким бути – обирати тільки вам!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 372 | Додав: estet | Теги: професії, науковець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0