Головна » 2021 » Липень » 30 » Сучасне рабство. Неможливо повірити! (До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми)



11:31
Сучасне рабство. Неможливо повірити! (До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми)
В це складно повірити, але в наш сучасний культурний цивілізований вік існує таке ганебне явище, як торгівля людьми. І найстрашніший його прояв – торгівля неповнолітніми дітьми. Ця міжнародна проблема не оминула і нашу країну – Україну.

Щорічно у світі 30 липня відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Наша держава також стає на захист прав людей і намагається надавати допомогу тим, хто опинився в такій жахливій ситуації.

За офіційними даними Міністерства соціальної політики станом на 30.04.2021 року в Україні від торгівлі людьми постраждали 24 особи. Пандемія призвела до значного збільшення рівня безробіття в Україні. Через карантинні обмеження без роботи залишилося близько півмільйона людей. І це тільки офіційні цифри.

Реальна картина набагато гірша. Коли карантин послабили, українці кинулися шукати роботу за кордоном. Люди часто поспішають погодитися на будь-яку вакансію, аби тільки встигнути «проскочити між хвилями епідемії», доки кордони знову не закрили. Не маючи часу вдумливо обміркувати всі пропозиції, українці наражаються на серйозну небезпеку. Торговці людьми можуть використовувати уразливий стан безробітних для того, щоб отримати безкоштовну робочу силу.

Українські правоохоронці продовжують час від часу затримувати рекрутерів – людей, що займаються пошуком і наймом працівників. І рекламні оголошення про чудову високооплачувану роботу за кордоном можна де-не-де побачити і сьогодні.
Жертвами примусової праці та жебрацтва, сексуальної експлуатації та вилучення органів щороку стають тисячі чоловіків, жінок та дітей. Із початком військових дій на Сході України загрози щодо потрапляння людей в сучасне рабство зросли, стверджують спеціалісти.

Як не потрапити на гачок? Будьте пильними! Нікому і ніколи не віддавайте свої документи. Не погоджуйтесь на неофіційне працевлаштування. Підписуйте трудовий договір, складений зрозумілою для вас мовою. Майте номери українських дипломатичних установ за кордоном. Це стосується і дорослих, і дітей.
Торгівля людьми поруч!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 343 | Додав: estet | Теги: Торгівля людьми, Рабство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0