Головна » 2021 » Червень » 4 » Сьогодні – День пам’яті дітей, загиблих внаслідок агресії РФ проти України



12:49
Сьогодні – День пам’яті дітей, загиблих внаслідок агресії РФ проти України
Починаючи з 2014-го року, через російську збройну агресію на Донбасі, Україна дізналась, як це втрачати дітей на війні. З початку нападу Росії на Україну на території деяких областей, зокрема Донецької та Луганської областей, загинули більше ніж 240 дітей, ще 56 зникли безвісти, були поранені і травмовані, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів. Згідно з постановою, 4 червня в Україні будуть вшановувати на державному рівні пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

Дитинство, в яке приходить війна, не перестає бути дитинством – з пустощами, веселощами, жагою пригод і відкриттів. От тільки кожна спільна пригода може виявитися останньою, адже важко передбачити, що буде завтра, – потяг, який повезе
тебе в інший кінець країни, чи бомба, яка впаде просто на твоє подвір’я.
Про це йдеться у книжці Юрія Нікітінського «Вовчик, який осідлав бомбу».

Найстрашніша подія у житті персонажів теж стається абсолютно буденно. Про неї Владик, оповідач цієї історії, уже на перших сторінках згадує отак: «У Вовчика вцілила бомба. Тому в Карпати я переїхав без нього». За цими простими словами – глибока і чорна, як вирва від бомби, трагедія. Для дитини втрачати друзів – це надзвичайно важко. Але найгірше – втрачати їх назавжди. Так, це історія про втрату і смерть. Але автор ніде прямо про це не говорить, у передмові, втім, попередивши читачів, що під час читання їм може стати сумно.

Діти, які вже знають (хто з власного досвіду, хто з розповідей), що таке війна, страждання, самотність – головні герої зворушливої книги
Любові Загоровської «На їхніх маленьких плечах…»
. Персонажі 23 оповідань знають і розуміють серцем, що нікому не можна стояти осторонь цих подій, залишатися байдужим.

Війна, зображена на сторінках цих книг – не якась там абстрактна, а добре знайома тисячам українських дітей – тих, які втратили свої міста і своїх друзів.

Книги Юрія Нікітінського «Вовчик, який осідлав бомбу» та Любові Загоровської «На їхніх маленьких плечах…» ви знайдете у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 415 | Додав: estet | Теги: діти, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0