Головна » 2021 » Червень » 7 » Політика для початківців



13:28
Політика для початківців
Політика – це одна з тем, які порушувати в розмові вважається неввічливо. Але розуміти її суть просто необхідно, якщо хочеш розібратися, як влаштовано світ довкола тебе. Політика зачіпає всі сфери нашого повсякденного життя. Вона пояснює, як група людей взаємодіє між собою чи як обирає спосіб керувати містом, країною або континентом.

Книжка «Політика для початківців» Алекс Фріт, Розі Гор і Луї Стоуелл розтлумачить найважливіші сучасні світові процеси, а також допоможе тобі навчитися захищати свої права та поважати права інших. І найголовніше – ти зрозумієш, як можеш змінити світ уже зараз.

Зазвичай слово «політика» використовують, коли говорять про те, хто і як керує країною. Але насправді політика означає спосіб, у який люди взаємодіють у різних групах – і малих, і великих. Коли люди говорять на політичні теми, вони зазвичай мають на увазі суспільства – наприклад, цілі країни. У таких суспільствах слово «політика» стосується ледве не кожного прояву щоденного життя.

«Хто за головного?» – одне з основних політичних питань у великих суспільствах. Відповідь важлива, адже людина, яка має цей статус, наказує решті, що робити. Не завжди треба робити те, що тобі наказують, проте буває складно сказати «ні» людині, котра має силу чи владу. У справедливих суспільствах керівництву слід мати не лише силу, а й владу та вплив. Політична система працюватиме лише за умови, коли більшість людей дійде згоди: очільникам дозволено наказувати всім, що робити.

Протягом усієї історії люди сперечалися, яка форма правління найкраща для суспільства. Правління також змінювалися: або поступово, із плином часу, або раптово, коли певна група людей вирішувала, що з неї досить, – і змінювала форму правління держави.

Ця книга розкаже про різні форми правління минулого – від витоків поняття демократії у Стародавній Греції до повстань в Америці, завдяки яким відбулися вибори першого президента Сполучених Штатів.

Книга «Політика для початківців» (Київ, # книголав, 2019, серія «Дитяча полиця») є в фонді читального залу відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 425 | Додав: estet | Теги: Політика | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0