Головна » 2020 » Серпень » 13 » Почерк Альфреда Гічкока



16:09
Почерк Альфреда Гічкока
13 серпня 1899 року в Лейстоуні (Лондон) народився Альфред Гічкок - англійський кінорежисер, продюсер, сценарист.

Його ім'я пов'язане зі становленням жанру "трилерів" та з поняттям "саспенс" у кіно. Гічкок умів майстерно створювати в своїх фільмах атмосферу тривожної невизначеності, сторожкого очікування, передчуття чогось жахливого.
За 50 років він зняв 55 фільмів. Більшість вважається класикою світового кінематографу. Відомі - "Психо", "Птахи", "Вікно у двір", "Запаморочення" та інші. На гічкоківських стрічках публіка кричала від жаху.

Яким же був Альфред Гічкок? Дізнаємося...

 Альфред ріс відстороненим від інших дітей. Автор книги "Темна сторона генія" біограф Гічкока Дональд Спото показує його як жорстоку, боягузливу людину.
 Якось 5-річного Фреда батько послав до поліцейського відділку із запискою. Прочитавши її, поліцейський - знайомий батьків - замкнув малого в камеру. А за декілька хвилин випустив ледь живого від страху. "Ось так ми робимо з неслухняними дітьми", - сказав наостанок. Відтоді Альфред Гічкок усе життя боятиметься поліцейських.
 У коледжі єзуїтів, куди віддали його батьки в 7-річному віці, за провини ченці били учнів гумовими палицями по сідницях. "Винуватців направляли після уроків до отця-настоятеля. Він зі зловісним виглядом заносив ім'я в журнал, там же відзначав міру покарання, і треба було цілий день чекати виконання вироку", — згадував Гічкок
 Тоді він зрозумів: очікування страху страшніше за сам страх. Чекання жахливої події стане одним із головних прийомів у його стрічках. Глядач напружено жде біди, яка неминуче має статися.
 Альфред мав досить специфічне почуття гумору. Він міг подарувати чотириста копчених рибинок людині, якій був огидний запах риби. Під час зйомок фільму "39 сходинок" головним героям довелося проходити весь день в наручниках, тому що режисер, за його твердженням, втратив ключ від них.
 Дівчині, яка жила у квартирі з опаленням, прислав дві тонни вугілля. Співробітникам, які жили в невеликих квартирах, дарував величезні меблі. А якось запросив одного знайомого на маскарад. Усім же іншим гостям повідомив, що то буде строгий офіційний вечір. Ті прийшли у смокінгах, а знайомий мусив ходити у костюмі турецького султана.
 Під час показів його фільмів жінки тікали з кінотеатрів, а деякі навіть втрачали свідомість. Його знаменита сцена вбивства в душі з фільму «Психо» досі вважається найстрашнішою сценою у кіно.

Ось такий він, дивний почерк великого майстра…

Читати більше про Альфреда Гічкока :
https://uain.press/blogs/freddi-gichkok-nareshti-zmozhu-vidpochyty-ta-vyspatysya-1133639

http://loveread.ec/read_book.php?id=67223&p=1

Художній фільм «Гічкок» (2012):

http://moviestape.net/katalog_filmiv/drama/4354-hichkok.html




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 430 | Додав: estet | Теги: Гічкок А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0