Головна » 2020 » Серпень » 11 » Оля Русіна: «Я сама ще по суті дитина»



18:40
Оля Русіна: «Я сама ще по суті дитина»
«Побільше писати й практикуватися, і – що навіть важливіше – побільше читати»
(Оля Русіна)

З дитинства Оля Русіна постійно вигадувала всілякі історії, власні казки, трохи пізніше почала їх записувати. Дебютну книжку «Сестричка» письменниця видала в 16 років і відразу отримала нагороду «Дитячий вибір» та премію «Книга року». Оля Русіна молода, але вже відома, талановита, амбіційна, сучасна українська письменниця для дітей і підлітків та перекладачка, журналіст, оглядач книжок.

Біографія та творчість:

Народилася Оля Русіна 5 червня 1995 року в Києві. Розповідає письменниця:
«Першу «книжку», яку я написала у 7 років, була задумана як грандіозний роман на дві частини і вмістилась у шкільному зошиті на 12 сторінок».
Русіна закінчила КНУ та Ягеллонський університет у Кракові. Живе та працює редактором та кореспонденткою у Варшаві, перекладає з польської мови. Пані Оля цікавиться сучасним мистецтвом, любить відвідувати різноманітні фестивалі та виставки, подорожувати Україною і світом.

Книга «34 сонячні дні і один похмурий» легко та приємно читається, написана достатньо простою мовою. Це повість для підлітків. Літо, канікули ,море, відпочинок. Ми знайомимося із двома Аннами, одна приїхала з батьками на курорт біля моря, зустрічає другу, яка все життя живе у приморському містечку. Дівчата зовсім різні, але одного віку,тому знаходять спільні інтереси. До гурту двох Анн приєднується Маркіян, брат одної із дівчаток, разом вони переживають дні напруженого знайомства, пригод, небезпек і зміцнення своєї дружби, влаштують детективне розслідування та мріють про ночівлю на старому маяку. Героям приємно разом їсти морозиво в маленькій кав’ярні, заглядати у вікно до чоловіка, який приручає чайок, вчиться плавати, дивиться кіно. Коли читаєш книгу здається, побув на морі, відчув аромат стиглих фруктів,ритм солоних вод та квиління чайок. Це історія про літо, дружбу та самотність.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей має у фонді твори Олі Русіної, після карантину, чекаємо на вас, юні читачі.

Відео: Читання зі Старим Левом. Оля Русіна «34 сонячні дні і один похмурий»



Читати уривок з книги Олі Русіної «34 сонячних дні і один похмурий» онлайн:

https://www.yakaboo.ua/34-sonjachni-dni-i-odin-pohmurij.html




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 445 | Додав: estet | Теги: Русіна О. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0