Головна » 2020 » Серпень » 14 » Оксана Лущевська: Від дітей можна багато чого навчитися



11:11
Оксана Лущевська: Від дітей можна багато чого навчитися
У 2019 році Оксана Лущевська увійшла до списку «25 кращих письменників України» за версією журналу Focus. Авторка понад 35 книжок для дітей і підлітків, перекладачка, оглядачка перекладних дитячих книжок, ініціаторка успішних проектів для дітей, лауреатка багатьох премій. Твори пані Оксани інсценізовані театром і часто звучать на радіо. Її тексти розміщені в «Хрестоматії сучасної української дитячої літератури».

Біографія і творчість:

Народилася письменниця 17 лютого 1982 року в місті Тальне Черкаської області. У 2004 році закінчила філологічний факультет Уманського державного педагогічного університету.

Детальніше читати біографію за посиланням:
http://lushchevska.com/bio/

Проза і поезія Лущевської виходила друком у періодичних виданнях. Письменниця здійснила переклади 100 українських казок на англійську мову, 7 романів відомих англійських письменників на українську. Співзасновниця блогу про сучасну дитячу літературу, літературно-містецького порталу, співавторка проєкту, що займається книжками-білінгвами.

«Начитаність і вміння вчитися, гостре і глибоке критичне мислення, любов до того, що ти робиш», – ось риси, які, на думку Оксани Лущевської, мають бути притаманні дитячому письменнику.

Повість «Задзеркалля» визнано найкращою українською книжкою для дітей і підлітків у 2017 році.

Ця повість захоплює, не можеш від неї відірватися, а після прочитання, якісь моменти переосмислюєш, аналізуєш.

Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перше справжнє кохання. Тож вона почувається щасливою, аж доки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчина Діна за крок від смерті. Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні й незрозумілі батьки... Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже-дуже захоче?

Повість Оксани Лущевської повчальна, але авторка не нав’язує своїх ідей. Вона тільки підводить до висновку, але право вибору за читачами.

Чернігівська обласна бібліотека має у фонді багато творів Оксани Лущевської. Після карантину чекаємо на вас, юні читачі.

Читати уривок з книги Оксани Лущевської «Задзеркалля»
https://starylev.com.ua/zadzerkallya




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 466 | Додав: estet | Теги: Лущевська О. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0