Головна » 2020 » Серпень » 18 » Нові, яскраві, сучасні! Три нові книги для захоплюючого читання



13:52
Нові, яскраві, сучасні! Три нові книги для захоплюючого читання
«Дівчинка, яка рятувала книжки»
Саме так називається дитяча книжечка норвезького письменника Клауса Гаґерупа з неймовірними ілюстраціями Ліси Айсато, яка вийшла друком у «Видавництві Старого Лева», у дуже хорошому перекладі Наталії Іваничук.

Вже сама назва, плюс обкладинка, неначе промовляють до потенційної книголюбки, що історія, можна сказати, про неї – затяту читачку, яка віддається улюбленому заняттю будь-де, будь-коли та за першої-ліпшої можливості. Чи впізнаємо себе в образі головної героїні?

Анна, якій скоро виповниться десять, страшенно любить читати. Якось вона дізнається, що стається з тими книжками, яких ніхто не бере в бібліотеці. Їх просто знищують! А це значить, що всі її улюблені друзі, яких вона знайшла у книжках, теж можуть зникнути. Чи зуміє дівчинка знайти спосіб, як цьому зарадити? І чи зможе
розкрити таємницю історії про зачарований ліс та її загадкового автора? Любов до книжок та до нових світів, які вони відкривають, мають їй у цьому допомогти. Кожному книголюбу сподобається ця книга, бо всі ми рятуємо книги – читаючи їх. Це історія про дітей, які люблять бібліотеку, як рідний дім.

Читаємо уривок із книги Клауса Гаґерупа «Дівчинка, яка рятувала книжки» читати онлайн :
https://starylev.com.ua/divchynka-yaka-ryatuvala-knyzhky

«Заборонений Санта, або перше Різдво Славка»
У 2019 році відбувся дебют Ярослава Степаненка у дитячій літературі. В харківському видавництві Vivat вийшла друком його бешкетна різдвяна повість «Заборонений Санта, або перше Різдво Славка».

А що, як Різдва не буде? Влада заборонила святкування Різдва та наказала замурувати всі каміни в місті. У школах розповідають, що різдвяні персонажі — вигадка. Однак десятирічного Славка ці заборони не лякають — вони лише розбурхують цікавість. Разом із батьком хлопчик розпалює не замурований усупереч наказу камін, і з цього починаються пригоди. Це бешкетна світла історія про Різдво, про юного Ніколаса з Мири Лікійської, він же Святий Миколай, він же Санта Клаус. Про те, що різдвяні бажання здійснюються, варто лише мріяти й вірити у власні сили і в дива. А ще про сміливість, незламний дух і відстоювання прав попри заборони.

Читати книгу Ярослава Степаненка «Заборонений Санта, або перше Різдво Славка»:
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=17574

«Просто Девід»
Ще один роман відомої на весь світ американської письменниці Елінор Портер, авторки бестселера про Полліанну. Девід живе разом з батьком, який навчає його грі на скрипці. Батько вмирає, і хлопець залишається сам, його всиновлюють. «Просто Девід» — зворушлива і цікава розповідь про незвичайного хлопчика з кришталево чистою душею, який настільки віртуозно володіє мистецтвом гри на скрипці, що навіть найчерствіші та найбайдужіші, слухаючи його музику й спілкуючись із ним, добрішають і починають бачити красу довкола себе. Це світла, добра, приємна, чарівна книжка.

Читати уривок із книги Елінор Портер «Просто Девід»:
https://www.yakaboo.ua/ua/prosto-devid.html

Після карантину чекаємо на вас у бібліотеці, юні читачі!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 472 | Додав: estet | Теги: Елінор Портер, Гаґеруп К., нові книги, Степаненко Я. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0