Головна » 2021 » Квітень » 15 » Мистецтво мислити. «Що таке свобода?»



10:51
Мистецтво мислити. «Що таке свобода?»
Оскар Бреніф’є – доктор філософії та викладач. Працював у багатьох країнах: створював філософські клуби для дорослих і популяризував філософську практику для дітей. Для підлітків він видав серію «Філософ-початківець» та книжку «Питання логіки», а для дітей – серії «Книга великих філософських суперечностей» і «Маленькі філософські альбоми». Крім цього, розробив підручники для викладачів: «Навчати через дискусію», «Практика філософії у початковій школі». Є одним з авторів звіту ЮНЕСКО про філософію у світі «Філософія – школа свободи».

Книга Оскара Бреніф’є «Що таке свобода?» з серії «Мистецтво мислити» – нове надходження до читального залу відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей, ілюстрована Фредеріком Ребеном. Самому Фредеріку свободу щодня дарує малювання: коли малюнок оживає, вивільнюється, стає реальністю, художника охоплює радість, і він почувається легко, як ластівка в небі…

Діти багато запитують, у них безліч різних запитань, часто дуже важливих. Що ж робити? Чи мусять батьки на них відповідати? Чому батьки відповідають замість самої дитини? Звісно, автор не закликає батьків взагалі не відповідати дитині: ваша відповідь може допомогти їй у становленні особистості. Проте дорослі також мають навчити дитину самостійно мислити і робити висновки, думати, бути незалежною у своїх судженнях, брати на себе відповідальність.

У книжках серії «Мистецтво мислити» до кожного запитання пропонується не одна, а кілька відповідей. Деякі очевидні, деякі загадкові, деякі дивні, а деякі просто спантеличують. І кожна породжує нові запитання, адже роздуми – це шлях без кінця.

6 важливих запитань про себе, які спонукають дитину до допитливості та діалогу з дорослими (Оскар Бреніф’є):
«Чи можна робити все, що заманеться?»,
«Чи обмежують мою свободу інші люди?»,
«Чи потрібно подорослішати, щоб стати вільним(ою)?»,
«Чи може в’язень бути вільним?»,
«Чи всі мають право на свободу?»,
«Навіщо мені свобода?».




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 415 | Додав: estet | Теги: свобода, Бреніф’є О., мистецтво мислити | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0