Головна » 2021 » Квітень » 07



8 квітня, у світі відзначають Міжнародний день ромів – свято ромської культури, історії та національної ідентичності, яке було встановлено на IV-му Всесвітньому конґресі ромів, що відбувся у 1990 році у Польщі. Свято приурочене до дня проведення I-го Всесвітнього конґресу ромів у Лондоні 1971 р.

Крім свята, у процесі проведення конгресу, було створено Міжнародний союз циган та обрано прапор і гімн циганського народу «Джелем, джелем».

За традицією роми цього дня запалюють мільйони свічок як символ єдності ромського народу, а тисячі яскравих вінків спускають на воду що символізує нелегку долю народу – вічного мандрівника без історичної батьківщини. ... Читати далі »
Категорія: Читаємо, подорожуємо, дізнаємося з котом Кексом | Переглядів: 472 | Додав: estet | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

Мистецький бібліо-календар на ІІ квартал 2021 року від відділу мистецтв Чернігівської обласної бібліотеки для дітей знайомить із ювілейними датами всіх, хто вміє насолоджуватися та цінувати справжнє мистецтво та його творців. ... Читати далі »
Категорія: Корисно знати | Переглядів: 367 | Додав: estet | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

Шкідливі звички серед молоді – одна з найгостріших проблем сьогодення. Незважаючи на те, що кожен учень в школі знає про їхню шкідливість, наслідки їхньої дії на організм, – рівень вживання неповнолітніми алкоголю, тютюну, різноманітних наркотиків значно зростає.

Ні для кого не секрет, що шкідливі звички формуються саме в підлітковому віці. Найпростішим і найефективнішим способом запобігання шкідливим звичкам є правильна подача інформації про їхні наслідки.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей попереджає і застерігає: тютюнопаління, пияцтво, вживання наркотиків небезпечні для вашого здоров’я і життя!

Онлайн-пазл-гра «Обережно! Викрадачі розуму» дасть можливість посилити мотивацію молоді до здорового способу життя, краще зрозуміти проблеми сучасних підлітків і говорити з ними їхньою мовою, «твітами», тобто коротко і конкретно.

Пам’ятай! Вибір є завжди! Твоє життя – в твоїх руках! ... Читати далі »
Категорія: Корисно знати | Переглядів: 372 | Додав: estet | Дата: 07.04.2021 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0