Головна » 2020 » Серпень » 10 » Книги для підлітків. Про кохання… Анна Лачина



11:50
Книги для підлітків. Про кохання… Анна Лачина
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує огляд цікавих книг для підлітків. Сьогодні до вашої уваги трилогія про кохання сучасної польської письменниці Анни Лачиної.

«Любов ніколи не вимагає, вона завжди дає»
(М. Ганді)

Почуття першого кохання дуже сильно впливають на молоду особистість, часто приносять із собою не тільки радість, але й багато переживань, із якими важко впоратися. Тому, так би мовити, «чужий» досвід може допомогти й молодим українцям розібратися у самих собі та прикликати власний «фактор кохання».

Про автора:

Анна Лачина народилася у польському місті Торунь. За освітою та покликанням – біолог, яка просто закохана у свою професію. Навіть знаходить у ній натхнення та мотивацію для літературної роботи. Авторка серії навчальних казок, фантастичних оповідань і соціально-побутових романів. Вважає, що спільне читання й обговорення літератури зближує людей, тому намагається здебільшого створювати романи, які можна радше читати разом, аніж адресувати їх конкретній віковій групі. Любить подорожувати, охоче заглиблюється у таємниці природи, культур і мов, деякими відкриттями потім ділиться у своїх книгах. Іде власним шляхом, часто зачитується, тож як ніхто інший розуміє всіх «особливих», проте пише не лише про них і для них.
Лауреатка підліткової премії «Навиворіт» 2019 року.

Премія "Навиворіт" – перша щорічна українська літературна премія, створена підлітками, щоб відзначити найкращі підліткові книги року.

Головні героїні роману «Фактор кохання» — дівчата Патриція і Магда — мріють про палке романтичне кохання. Кожна з них знаходить собі хлопця-друга по-своєму: хто в реальному житті, фактично по сусідству, а хто в неозорому Інтернет-просторі. І хоч події, подеколи бурхливі й таємничі, розвиваються по-різному, проте дівчат, як і сучасних підлітків, хвилюють ті самі гострі питання: як «розгадати» свого друга? Як побороти власні страхи та комплекси і виявити почуття? Як бути самими собою і сприймати всіх такими, якими вони є?

У другій книзі трилогії «Украдений цвіт» на двох сестер чекають пригоди — захопливі й романтичні, але водночас небезпечно-детективні. Жасміна, студентка медичного, вирушає з друзями до Греції на відпочинок. Тим часом її молодша сестра Ружа вперше без супроводу дорослих їде в паломницьку подорож, що стане для неї незабутньою із зовсім несподіваних причин. Що ж може статися серед давніх руїн та мальовничих краєвидів? Як здолати нездоланні випробування? Чи зможе любов урятувати від небезпеки?

У третій книзі трилогії «Кохання під зіркою Сіріуса» продовжується романтична історія дівчини-підлітка Магди. Невпевнена в собі, з почуттям провини і низькою самооцінкою, вона веде блог під ніком «Дощова». Одного разу вона ненароком губить свій вірш – і починається незвичайна низка подій-зустрічей-почуттів. Цей вир захоплює редактора шкільної газети «окулярника» Анджея, бунтівника та грубіяна Роберта, волонтерку з притулку для тварин Ізу та ще багатьох людей… І як же в цій круговерті відшукати своє кохання? Або як не проґавити його, адже часто воно ховається зовсім не там, де ми його шукаємо?

Книги є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 457 | Додав: estet | Теги: про кохання, Лачина А. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0