Головна » 2021 » Грудень » 29 » Ілон Маск – космічний підприємець



13:14
Ілон Маск – космічний підприємець
Американський журнал Time назвав «людину року» 2021. Ним став мільярдер Ілон Маск, засновник і співвласник компаній SpaceX і Tesla.

Як пише Time, Ілон Маск – «це людина, яка прагне врятувати нашу планету та допомогти нам заселити нову».

Дитинство Ілона Маска пройшло за читанням наукової фантастики. Часом він так захоплювався думками про майбутнє, що не звертав уваги на питання вчителів у школі, й вони думали, що у нього вади слуху. Але захоплення майбутнім зробило Ілона одним з найбільш вражаючих бізнесменів сучасності. Свою любов до наукової фантастики і технологій він втілив у створенні технологічних бізнесів, як-от PayPal, який згодом продав, заробивши дуже багато грошей.

Коли Ілон став доларовим мільярдером, то почав реалізовувати свої фантастичні мрії про майбутнє. Найбільше його хвилювало питання зміни клімату: він розумів, що поки людство заповнює планету новими машинами й електростанціями, довкілля все більше забруднюється, а температура на Землі підвищується. Це призводить до різноманітних катастроф: утворення нових пустель, жахливих повеней, нищівних ураганів, торнадо й інших природних лих.

Ілон побудував свою кар’єру, шукаючи способи порятунку для людства. Спочатку він заснував компанію Tesla: вона виробляє автомобілі, яким не потрібне викопне паливо. Також Ілон допоміг розробити нові види недорогих сонячних панелей, щоб більше людей змогли користуватися відновлювальними джерелами енергії вдома та на роботі. Зараз він розробляє швидкісний підземний транспорт, значно безпечніший для планети, ніж автомобілі на дорогах. Але на цьому амбіції Ілона не зменшилися.

Він вважає, що колись Землі буде недостатньо для всього людства, і тому працює над надзвичайним планом: Ілон збирається відправити людей жити на Марс. Його компанія SpaceX розробляє космічні кораблі, щоб доставити перших охочих на червону планету. Дехто вважає такі плани просто божевільними мріями, але Ілон з цим не згоден.

«Якщо ваша ідея достатньо важлива – втілюйте її, навіть коли це здається неможливим», – каже він.

Матеріали з книги Роба Кемпа «Хороші хлопці: 50 героїв, що змінили світ добротою». Книга є в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 326 | Додав: estet | Теги: Маск І. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0