Головна » 2022 » Жовтень » 28 » Друга світова. Український вимір



13:58
Друга світова. Український вимір
«Як і 80 років тому, український народ стає на оборону рідної землі. Ми віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни.
Сьогодні ми робимо це, тримаючи в руках не квіти, а зброю. Подвиги дідусів стають перемогами онуків. День визволення України від нацистів у 247-й день нашої боротьби стає символом»,
– зазначив президент України Володимир Зеленський у День вигнання нацистських окупантів з України.

Друга світова війна була переживанням фактично для кожної української родини, але власне літератури, яку ми активно читаємо сьогодні, залишилося не так багато. Тут варто подивитися на ситуацію, в якій українська література входила в Другу світову війну. Це була література знекровлена. Буквально напередодні було знищено цілу когорту українських письменників і фактично через це сьогодні залишилося дуже мало текстів, написаних всередині війни, які би ми читали без якихось обмовок.

Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей пропонує своїм читачам книжкову виставку «28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів з України». Ознайомитись з художніми та документальними творами української літератури, які варто прочитати для осмислення однієї з найтрагічніших сторінок в історії України, можна також он-лайн у літературно-історичному коментарі «Друга світова. Український вимір».





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 262 | Додав: estet | Теги: вигнання нацистів, книжкова виставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0