Головна » 2022 » Жовтень » 14 » Дні музею в бібліотеці, дні бібліотеки в музеї.



13:48
Дні музею в бібліотеці, дні бібліотеки в музеї.
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує співпрацювати з музеями Чернігівщини в рамках проекту «Дні музею в бібліотеці, дні бібліотеки в музеї».
Колектив бібліотеки був запрошений Чернігівським обласним історичним музеєм імені В.Тарновського на презентацію виставки «РАШИZМ=ФАШИZМ. Чернігів 1941–2022», яка присвячена подіям сучасної російсько-української війни у Чернігові в лютому-березні 2022 року та обороні міста під час німецько-радянської війни у 1941 році.

Екскурсія складається з двох частин: перша – загальна історична, друга – предметна, де демонструються безпосередньо військова зброя, або те, що від неї залишилося, з якою рашисти прийшли на нашу землю.
На початку презентації пройшла демонстрація відероліку «Чернігів у блокаді». По завершенні – «Деокупація Чернігова».

Виставка проводить паралелі між сучасною війною з росією і німецько-українською війною 1941 рр.

Презентація залишків зброї рашистів, фотодокументи, знайдені під час їхньої втечі і інші експонати яскраво продемонстрували жорстокість та безглуздість цієї війни.
Цікавим став вернісаж картин, написаних різними художниками, в тому числі і дітьми під час активних дій на території нашої області.

І на завершення - добірка карикатур про сучасну війну і німецько-радянську 1941-1945 рр., яка дещо зняла напругу від побаченого і одночасно знов і знов провела однозначні паралелі і довела, що РАШИZМ=ФАШИZМ.

Колектив Чернігівської обласної бібліотеки вдячний Чернігівському обласному історичному музею ім..В.Тарновського за співпрацю і мужність, виявлену під час облоги колективом музею і особисто директором С.Л.Лаєвським, які дійсно стали на захист культурних і історичних надбань нашого краю.








QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 285 | Додав: estet | Теги: РАШИZМ=ФАШИZМ, музей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0