Головна » 2020 » Серпень » 7 » Для дорослих читачів. Гаська Шиян "За спиною".



11:24
Для дорослих читачів. Гаська Шиян "За спиною".
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує серію для дорослих читачів «Сучасна українська проза». Сьогодні вашій увазі роман львівської письменниці про війну на Сході України Гаськи Шиян «За спиною».

«Письменник не мусить бути публічним»
(Гаська Шиян)


Про автора:

Ім’я Гаськи (Галини) Шиян увійде в історію української літератури вже тим, що вона стала першим українським письменником, якого було нагороджено Літературною премією ЄС. Урочисте вручення відбулося в жовтні минулого року в Брюсселі. Варто зауважити, що Україна цього року взагалі вперше була запрошена до участі в цьому конкурсі.

Народилася у 1980 році у Львові, за освітою філолог, перекладач, видавець, підприємець, аматор фото і поезії. У 2013 році стала мамою і зараз поєднує творчість з вихованням доньки. Сповідує філософію гедонізму, успіх в якому, як виявилось, досягається лише кропіткою і наполегливою працею.

Про книгу:

…Ти можеш триматись осторонь від війни. Не читати новин, не вступати в дискусії. Побудувати власну реальність на фундаменті з комфорту й достатку. Але це не гарантує, що одного дня війна не відімкне двері твого дому власним набором ключів. Так сталось і з Мартою – головною героїнею нового роману Гаськи Шиян «За спиною». Автор зачіпає багато болючих і потрібних до обговорення у наших реаліях тем, як то військовий і моральний обов’язок, стереотипи суспільства, відчуття безпеки в сучасному світі, патріотизм, націоналізм, ставлення до переселенців, двомовність, порівняння культур і зрештою роль жінки, її прав і свобод.

Роман «За спиною» – про сучасну Україну, але не лише про неї. Він – про наш псевдобезпечний сучасний світ, який є всуціль крихким, починаючи від сім’ї, і закінчуючи суспільствами, державами, глобальними інституціями. Роман «За спиною» дає нам альтернативний погляд на війну – не учасника, а стороннього спостерігача.

Читати уривок з роману «За спиною»:
https://booknet.com/uk/reader/za-spinoyu-b205428?c=1866733


Відео. До Запоріжжя завітала авторка роману «За спиною», який присвячений жіночій долі:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 476 | Додав: estet | Теги: Шиян Г. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0