Головна » 2020 » Серпень » 27 » Дитячі книжки для читання в дощ !



10:55
Дитячі книжки для читання в дощ !
«Я, наприклад, дуже люблю, коли в неділю йде дощ.
Якось більше відчуваєш затишок.»
(Еріх Марія Ремарк)

Здавалося б, що гарного можна сказати про дощовий день?
«А я люблю дощ завжди, у мене навіть настрій піднімається. У теплу дощову погоду я люблю просто бродити вулицями, натягнувши на себе прозорий плащ або всього-на-всього під парасолькою. Добре буває, коли дощ закінчується веселкою, начебто урочистий вогонь запалюється на небі. Люблю ще в дощову погоду сісти зручніше в кріслі й читати цікаву книгу та пити каву, слухаючи шелест дощу.»

Дитячі книжки для читання в дощ

«Розбишацький детектив» дебютна повість Діани Мельникової, її рукопис – переможець конкурсу «Напишіть про мене книжку!». Головні герої друзі-школярі Леся та Сергій – справжнісінькі добрі розбишаки. Юним непосидам до вподоби встрявати у різні пригоди. Якось у музеї зникає надзвичайно цінний артефакт – меч самого Святослава Хороброго! Це саме той князь, який, йдучи у похід, попереджав ворогів словами « Іду на ви!». Із неймовірним завзяттям наші детективи беруться за розслідування, в результаті якого злочинцем виявиться особа, на яку можна було б подумати у крайньому, дуже крайньому разі! Цікаво, що «розвінчавши» злодія, Леся та Сергій щиро шкодують, що розгадали головоломку і навіть просять поліцію не арештовувати його... Загалом, повість читається легко та доволі цікаво. У книги вдало поєднані пошуки злочинця та різні проблеми дитячого життя. Кожна дитина зможе знайти в ній щось особисте, а у головних героях розпізнати – себе.

Читати уривок книги Діани Мельникової «Розбишацький детектив»:
https://www.yakaboo.ua/ua/rozbishac-kij-detektiv.html

«Привіт,вовки!» перший переклад українською мовою книги молодої польської письменниці Дороти Касьянович. Що робити одинадцятирічному хлопцеві під час канікул, коли батьки постійно зайняті, а найкращий друг знайшов собі іншого приятеля? Грати на комп’ютері, вештатися вулицями, кататися на велосипеді? Розраду Філіп знаходить у своєї тітки Аґнешки, яка ніколи не ставить зайвих питань і нічого не забороняє. Несподівано хлопець відкриває в собі вміння розповідати дивовижні історії. Допомагають йому двоє створінь: Ету й Зо(таємничі вовки), пес Бодек, і, звичайно, тітка-письменниця, яка повсякчас заохочує Філіпа розвивати власну уяву. Проте мама, схоже, не дуже схвалює постійні синові поїздки до тітоньки-письменниці. Ще б пак! Бо хіба це серйозна робота – писання книжок. Філіп уже наперед знає, що ніколи не зізнається мамі в тому, що теж намагається писати книжку...
Чи готові дорослі до таких відкриттів? І чи стане в них мужності зізнатися у власних помилках? Книжка «Привіт,вовки!» справді чудова й тепла, мега-прикольна та повчальна.

Читати уривок книги Дороти Касьянович «Привіт,вовки!»:
https://www.yakaboo.ua/privit-vovki.html

Збірка оповідань для читання в дощ

До збірки «Поруч з тобою» увійшли оповідання трьох сучасних українських авторок (Дари Корній, Наталки Доляк, Міли Іванцової). Три – магічне число.
І, звичайно ж, щасливе. У таку собі жіночу тріаду потрапите ви, коли візьмете до рук цю книжку, будете співчувати, сміятися, радіти, тужити й вірити, що навіть у найпохмуріші миті життя обов’язково знайдеться той, хто засвітить для вас промінчик надії. Це історії про нас, про тих, хто поруч та кого немає; про коханих, заради яких ми ладні на все, але які не завжди готові віддячити тим самим; про близьких і друзів; про тих, кого втрачаємо, і тих, кого знаходимо в круговерті життя. Це збірка добрих та приємних історій, у яких перемагає людина. Кожен читач знайде в цих текстах щось своє, можливо, виокремить одну авторку.

Читати книгу «Поруч з тобою» онлайн:
https://litportal.ru/avtory/natalka-dolyak/read/page/1/kniga-poruch-z-toboyu-811468.html




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 449 | Додав: estet | Теги: читання, дощ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0