Головна » 2021 » Червень » 3 » Цікавинки з бібліотекою! Цікаві факти про іграшки народів світу



12:18
Цікавинки з бібліотекою! Цікаві факти про іграшки народів світу
Навчальний рік закінчився, і дітвора сьогодні святкує початок літа у бібліотеці. Екскурсії по відділах, ігри, знайомства, мультфільми і лялькові вистави, безліч цікавих книжкових новинок і відкриттів...

Відділ мистецтв підготував для малечі екскурс в історію іграшок світу. Наприклад, чи знали ви, що ....
1. Не можна представити суспільство людей без дітей та іграшок для них.
2. Ще при археологічних розкопках, в піраміди фараонів Стародавнього Єгипту були знайдені мініатюрні фігурки солдатиків.
3. А в розкопках в Стародавніх Греції та Римі були виявлені солдатики з бронзи, дерева та інших матеріалів. Солдатики, як можна здогадатися, використовувалися при моделюванні бойових дій.
4. Всіма улюблене йо-йо вважається другою найдавнішою іграшкою в світі (перша, як ви здогадалися, є лялька). Перші свідчення використання йо-йо – іграшки з двох дисків, скріплених віссю, на які надівається мотузка, з’явилися в Древній Греції в 500 ст. до н. е.
5. Найстаріший плюшевий ведмідь був випущений в 1894 році. Про це свідчить мітка з ганчірочки, яка пришита до лівій лапці ведмедика. Ця стара іграшка досі передається з покоління в покоління в одній родині.
6. Кубик Рубик спочатку був створений в якості інженерного проекту угорським скульптором Ерно Рубіком.
7. Кубик Рубик має 43 252 003 274 489 856 000 комбінацій і тільки одне рішення.
8. У світі продано більше 300 мільйонів оригінальних кубиків Рубиків. Якщо їх поставити в ряд, то вони простягнуться від Північного до Південного полюса Землі.
9. Софія Онассіс, онука Аристотеля Онассіса, господиня самого натуралістичного коня – гойдалки. Ця конячка має натуральні гриву і хвіст, а зубки у неї зроблені з зліпка справжнього коня. Ще копита цієї іграшки покриті пластинами і панцира черепахи.
10. Картопляна голова, вперше з’явилася 1959 році, була першою іграшкою, яку рекламували по телевізору. У перший рік продажу виробники отримали дохід близько 30 мільярдів доларів (за курсом 2005 року)...
Читаємо далі тут : 50 цікавих фактів про іграшки:
Літо з книгою і бібліотекою - це цікаво і пізнавально !






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 370 | Додав: estet | Теги: екскурсії до бібліотеки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0