Головна » 2024 » Січень » 19



Напередодні Дня Соборності бібліотекарі Чернігівської обласної бібліотеки для дітей завітали до третьокласників однієї зі шкіл міста, на годину національної єдності «Україна неділима, соборна, вільна та єдина!»

Учні дізналися, що 22 січня 1918 року Україна стала самостійною, вільною державою.
А через рік, 22 січня 1919 року, було проголошено злуку всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу. ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 94 | Додав: estet | Дата: 19.01.2024 | Коментарі (0)

«Вони вистояли! Не витримав бетон!» – так в Україні говорять про оборонців Донецького аеропорту. Їх називають «кіборгами», віддаючи належне тій затятості, з якою вони вісім місяців утримували непристосований для оборони об’єкт під постійними обстрілами, відбиваючи атаку за атакою. «Кіборги», як кажуть експерти, показали путіну, що Україна здатна чинити опір агресії росії.

Так склалося, що в Україні є два Дні пам’яті захисників Донецького аеропорту: неофіційна дата – 16 січня, яка закріпилися від 2016 року, коли оборонці ДАПу та їхні родини зібралися у Києві на вшанування пам’яті своїх загиблих товаришів, і офіційна – 20 січня, встановлена Міністерством оборони та Генштабом ЗСУ. Самі учасники боїв за Донецький аеропорт кажуть, що 16 січня «новий термінал ще був наш», а найтрагічнішими днями оборони були 19 січня (перший підрив бойовиками перекриття терміналу), 20 січня (другий підрив), коли загинув 51 оборонець, і 21 січня, коли вбили Ігоря Брановицького.

Відділ обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей пропонує вам, шановні читачі, ознайомитися з книгою Ірини Вовк «Донецький аеропорт. Справжня історія» (в двох частинах), яка є в читальному залі.

Частина 1 «Новий термінал» розповідає історію ДАП від будівництва терміналів до розгортання драматичних подій оборони аеропорту, до його падіння. Про все, що відбувалося тоді день за днем, свідчать безпосередні учасники: командири й бійці української армії, добровольці, медики, волонтери, журналісти.

Частина 2 «Кіборги» – це книга про важку оборону славнозвісного Донецького аеропорту Збройними силами України. У цій частині авторка описує найболючіші дні оборони. Це були останні, найгарячіші й найтрагічніші дні. Читачі дізнаються про причини та ситуативні обставини наступу ворога, захоплення Донецька та його аеропорту російськими загарбниками. ... Читати далі »
Категорія: Події | Переглядів: 107 | Додав: estet | Дата: 19.01.2024 | Коментарі (0)

Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0