Головна » 2020 » Липень » 22 » Знайомтеся – Наталя Тисовська



15:55
Знайомтеся – Наталя Тисовська
Наталя Тисовська – українська письменниця, перекладач. Народилася й виросла в Києві. Закінчила Київський Національний університет ім. Т. Шевченка та магістратуру університету Лейкгед (Канада) зі спеціалізацією в канадській літературі. У 2011 році за роман «Три таємниці Великого озера» письменниця отримала другу премію літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Роман».

Автор про себе

«Дитиною була радше активною, аніж тихою, бо перша вчителька в школі раз у раз батькам жалілася: «Яка вона у вас кручена! Не всидить на місці». Але в школі я вчилася на відмінно, тому на поведінку вчителям доводилося здебільшого заплющувати очі. Предмети любила всі, окрім хіба що географії, яка мені здавалася страшенно нудною; я навіть ходила на математичний гурток, і тільки в старших класах література почала поступово посідати чільне місце серед зацікавлень. Студенські роки минули в «круті дев’яності», тому яскравих спогадів не перелічити. А найбільше вразила студентська Революція на граніті 1990-го року, в якій я по молодості участі не брала, але ми з товаришками раз у раз приходили на Майдан, щоб бодай морально підтримати голодуючих. Ті події, мабуть, і сформували мене як особистість.

Якщо ж говорити загалом про літературну творчість як життєвий вибір, то це радше не праця, а спосіб життя. Хто там із великих сказав: можеш не писати — не пиши. Зараз вираз дещо перефразували: врятуй дерево — убий у собі письменника. Але письменник у мені доволі-таки живучий. І якщо одного дня мені не захочеться писати, значить, я серйозно захворіла. Це графоманія в найкращому сенсі цього слова. І нехай в українській літературі буде побільше таких маніяків-графоманів — натхненних і відданих!»

Роман «Київські канікули»

…Американська аспірантка Дженні Бартон навіть уявити не могла, що її мандрівка до Києва замість приємних закордонних канікул перетвориться на нескінченний вихор небезпечних пригод. Це ж треба було примудритися стати свідком пограбування й опинитися в полоні десь за містом, у заґратованому будинку, разом з такою самою сестрою заручницею! І що тепер робити — покірливо чекати смерті? Так міг би вчинити хто завгодно, тільки не Дженні.

Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Читати уривок онлайн:
https://www.sferaua.com/2018/04/09/kanikuly/

Відео. Наталя Тисовська про роман "Київські канікули"




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 458 | Додав: estet | Теги: Тисовська Н. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0