Головна » 2020 » Липень » 27 » Зірка Мензатюк. Від журналіста до письменника...



15:58
Зірка Мензатюк. Від журналіста до письменника...
«Успіх – не надто полохливий птах. Його можна упіймати.
Щастя – досяжне, просто треба вміти його відчувати»
(Зірка Мензатюк)

Зірка Мензатюк – сучасна українська письменниця, поетка, казкарка, талановитий журналіст і володарка низки престижних літературних премій. Авторка прославилася завдяки яскравим і захоплюючим дитячим книгам, наповненим веселими пригодами, чарівними персонажами і суто українськими мотивами. Її творчість має яскраво виражений національний мотив. Пані Зірка відноситься до тих сучасних письменників, які в своїх творах активно розвивають рідну мову і культуру. Член національної спілки письменників України.

Біографія і творчість

Народилася письменниця 21 жовтня 1954 року у с. Мамаївці, Чернівецької області. Ще в школі друкувала свої твори у газетах, здобула перше місце на обласній олімпіаді з української мови і літератури. В 1972 році за рекомендацією Спілки письменників, яку вона дістала як авторка-початківець, вступає до Львівського національного університету імені Івана Франка, на факультет журналістики. Закінчивши університет з червоним дипломом, вона працювала в різних газетах та журналах, спробувала себе в якості ведучої на радіо. Скоро письменниця стала відчувати, що пише не про те, не так, як хоче, тому відмовилася від кар'єри, і присвятила себе творчості для дітей.

У 1990 році видавництво «Веселка» випустило першу книжку казок «Тисяча парасольок». Невдовзі вийшла друга книжка «Арніка» — казка про найчарівніше зілля Карпат, «Мільйон мільйонів сестричок», «Таємниця козацької шаблі», «Дике літо в Криму», «Ангел Золоте волосся» та багато інших.Зараз у надбанні письменниці 23 книжки. Друкувалася за кордоном у США, Словаччині та Польщі.

Зірка Захаріївна багато мандрувала. З чоловіком і дочкою вони щоліта вибиралися в ще незнайомі куточки України, де їх чекали пригоди і цікаві відкриття. Також письменниця любить вишивати і це вміння передала своїй дочці Наталі; обожнює справляти українські свята.

Якщо ви небайдужі до долі сучасної української літератури, а також просто хочете почитати цікаві казки і вірші на українській мові,то твори пані Мензатюк саме для вас, любі читачі. І після карантину Чернігівська обласна бібліотека для дітей чекає на вас.

Відео.
Буктрейлер на книгу Зірки Мензатюк "Таємниця козацької шаблі"




Читати книги Зірки Мензатюк онлайн за посиланням:

https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=16514




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 1095 | Додав: estet | Теги: Мензатюк З. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0