Головна » 2023 » Березень » 24 » Загроза, яку приховують вибухонебезпечні предмети. Практичний тренінг для дітей в бібліотеці



17:12
Загроза, яку приховують вибухонебезпечні предмети. Практичний тренінг для дітей в бібліотеці
У Чернігівській обласній бібліотеці для дітей сьогодні відбулася важлива зустріч. Знання, які отримали діти однієї зі шкіл Чернігова, необхідні кожному українцю. Нині діти різного віку для збереження власного життя мають бути обізнаними з різноманітними небезпечними предметами, а також правилами поводження з ними.

Допомогти дітям розібратися із залишеною російськими окупантами загрозою, щоб зберегти своє життя, - мета практичного тренінгу в бібліотеці, організованого спільно з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області та Центру протимінної діяльності м. Чернігова.

Фахівець відділу навчання ризикам та взаємодії з громадськістю з питань протимінної діяльності Юлія Володимирівна Вавричен цікаво і доступно пояснила дітям, як виглядає небезпека, і що безпечні, на перший погляд, предмети можуть не бути такими. Найгірше, що вибухові пристрої вороги маскують навіть в іграшках.

Діти тренувалися відрізняти небезпечний предмет від безпечного, бути уважними, розпізнавати замасковану загрозу в довкіллі, які місця є небезпечними та які знаки свідчать про загрозу. Запам’ятовували правильні дії при знаходженні невідомого підозрілого предмета. А саме:

 Зупинись!
 Не торкайся!
 Відійди на безпечну відстань!
 Розкажи дорослим! Разом з ними зателефонуй на 101, 102.


Діти неабияк зацікавилися темою, брали участь у бліц-опитуванні, активно грали у корисні ігри, особливо у гру «філворд», де найбільше учасників бажали знайти слово «перемога». А також задавали багато питань.

Дякуємо фахівцям Центру протимінної діяльності м. Чернігова за цікавий і життєво важливий тренінг та подаровані бібліотеці плакати та настільні ігри для дітей різного віку на тему мінної безпеки.







QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 152 | Додав: estet | Теги: практичний тренінг, вибухонебезпечні предмети, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0