Головна » 2022 » Червень » 16 » Відбулося проблемно-цільове навчання «Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках»



12:18
Відбулося проблемно-цільове навчання «Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках»
14-15 червня 2022 року відбулося проблемно-цільове навчання для завідувачів науково-методичних відділів та завідувачів відділів мистецтв обласних бібліотек для дітей за модулем «Інноваційні зміни в дитячих бібліотеках» організоване в онлайновому форматі Національною бібліотекою України для дітей спільно з Центром неперервної культурно-мистецької освіти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. Участь у навчанні прийняли і фахівці Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.

Модерувала проблемно-цільове навчання Людмила Полікарпова, заступник генерального директора з науково-методичної роботи НБУ для дітей.

Під час фахового спілкування генеральний директор НБУ для дітей Гордієнко А.І. зосередила увагу на зміни та доповнення у діючому законодавстві, нові умови праці у сучасних реаліях.

Також досягнення та проблеми обласних бібліотек для дітей, участь у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах обговорювалися на фаховому спілкуванні «Методична служба обласної бібліотеки: орієнтуємося на зміни, розвиваємося та працюємо заради читача», що було проведене завідувачем відділу науково-методичної роботи і бібліотечного маркетингу Кузіловою Т.М.

Надзвичайно актуальним став виступ заступника генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Шамаріної Т.В. «Робота спеціалізованих бібліотек для дітей в умовах війни».

Значна увага приділялася питанню збереження національних пам’яток художнього мистецтва під час війни в Україні (К.Чернявський, Голова Національної спілки художників України, заслужений художник України, кандидат мистецтвознавства), особливостям комплектування фондів дитячих бібліотек в умовах збройної агресії проти України (О. Боронь, заступник директора з наукової роботи Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, доктор філологічних наук), актуалізації бібліотечних фондів в умовах збройної агресії Російської Федерації (Н. Загоруйко, завідувач відділу формування та зберігання документних ресурсів НБУ для дітей), захисту прав дітей в умовах воєнного стану (А. Філіпішина, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання прав дитини та сім’ї).

Наприкінці навчання відбувся практичний тренінг «Методика систематизації документів на основі Універсальної десяткової класифікації. Клас 7 «Мистецтво. Декоративно-прикладне мистецтво. Ігри. Спорт» (С. Кисельова, завідувач відділу каталогізування НБУ для дітей).

З матеріалами навчання - програмою та презентаціями до виступів лекторів, провідних фахівців Національної бібліотеки України для дітей можна ознайомитись на сайті НБУ для дітей:

https://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=10194





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 278 | Додав: estet | Теги: професійна освіта, навчання, проблемно-цільове навчання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0