Головна » 2023 » Квітень » 20 » Валентина Вздульська. Книга «Українські скарби». (Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу)



10:37
Валентина Вздульська. Книга «Українські скарби». (Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу)
Скарби – це цінні речі, які сховали в землі чи якомусь секретному місці про запас. Це не тільки золото, срібло й коштовності. Скарбом може бути навіть камінчик, кістка або сокира. Уявляєш?

Скарби бувають дивними – як-от бивень мамонта чи прадавня мотика. Бувають втраченими чи й зовсім вигаданими, і навпаки – знайденими дивовижним чином.

Бивень мамонта з гравіруванням знайшли в селі Оболоння на Чернігівщині 2010 року біля місцевої школи. Поруч лежало ще чотири бивні, але без малюнків. Такі цінні заготовки робили й ретельно берегли жителі України 10-20 тисяч років тому. Бивні з гравіруванням – дивовижні зразки прадавнього мистецтва.

Кремінь – мінерал із дивовижними властивостями. Він такий міцний і гострий, що може слугувати ножем. У часи, коли не було сірників і запальничок, вогонь добували завдяки кременю. Два шматочки терли один об одного і висікали іскри: чирк-чирк-чирк!

Трипільці так часто використовували кремінь, що невдовзі їм почало бракувати місцевих запасів цього мінералу. Тож кремінь стали імпортувати - привозити з інших земель. Пластини з кременю були дуже цінними, тому їх ховали про запас.

Тобі доводилося знаходити красиве перо, незвичайний камінець або цікавий ґудзик? Чи ти колекціонуєш монетки з різних країн? Не губи їх, а складай у якомусь секретному місці. Відтепер це твої скарби. Нікому не розповідай про них! І знай, твій скарб теж може ввійти в історію.

Авторка зібрала цілу скриню історій про скарби, пов'язані з Україною, але не ховає її, а ділиться з нами. Обережно: після прочитання може з'явитися потяг до розкопок.

Унікальність видання – це складові, що допомагають дорослим знайти правильні слова для обговорення психологічних моментів з дітьми та глибшого розуміння історичного контексту:

- друкована книжка
- детальний бекґраунд за QR-кодом
- ігрова закладка


Отже, шукайте, читайте і пам’ятайте: ЧИТАННЯ КНИГ – найкращий засіб від турбот, тривожності і стресу!

Онлайн-гра за книгою Валентини Вздульської. «Українські скарби»
https://learningapps.org/watch?v=p01dmk5uj23




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 143 | Додав: estet | Теги: Вздульська В., українські скарби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0