Головна » 2022 » Вересень » 7 » Увага! ІПсО. Що це і як протидіяти? Практичні поради під час війни



12:47
Увага! ІПсО. Що це і як протидіяти? Практичні поради під час війни
В умовах повномасштабної війни росіяни намагаються підірвати бойовий дух українців за допомогою війни інформаційної. Розгойдування психіки, вплив на настрої і емоції, дискредитація союзників — усе це складники інформаційно-психологічних операцій.

Термін ІПсО не такий відомий як, наприклад, "пропаганда" чи "інформаційна війна". Абревіатура "ІПсО" розшифровується як "інформаційно-психологічна операція". Простими словами — це застосування пропаганди (а також дезінформації, кібератак, перебільшення чи применшення інформації ) для інформаційної війни.

Часто певну інформацію запускають через майданчики пропаганди, щоб надалі вона поширювалася вже самими носіями, ставала «вірусною».

Інформація, яку ви чуєте від друзів та родичів - найбільш небезпечна. Люди схильні довіряти оточуючим, особливо якщо одну й ту саму інформацію з певними висновками оточення ширить масово. Часте формулювання - «влада приховує правду», тоді як лише той чи інший Телеграм-канал або чат у Вайбері представляється як єдине надійне джерело інформації.

Очевидною метою росії зараз є деморалізація українців і поширення паніки та зневіри за допомогою ІПсО.

Що потрібно робити, аби не стати жертвою ІПсО ворога?

1. Читайте новини ЛИШЕ з офіційних каналів. Якщо ви прочитали допис чи побачили відео на іншому інформаційному каналі - проаналізуйте самостійно цю новину. Якщо новина викликає у вас емоції - гнів, збентеженість, обурення тощо - слід зупинитись та перевірити новину на правдивість.
2. Ніколи не довіряйте одному джерелу інформації – пошукайте, хто ще із ЗМІ про це написав. Чекайте, поки інформацію підтвердять або спростують офіційні джерела комунікації.
3. Не довіряйте псевдо новинним паблікам у телеграмі, вайбері чи інших соціальних мережах - лише офіційним ЗМІ чи людям. Оскільки часто такі "пабліки" спотворюють новину заради сенсації та не несуть відповідальність за поширення фейків.


Знаєте, як працює маніпуляції та пропаганда – це означає, що ви озброєний й ворогу вас не перемогти!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 286 | Додав: estet | Теги: інформаційна війна, ІПсО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0