Головна » 2022 » Червень » 17 » Тижневий журнал «Країна»: будь собою, читай українське!



11:34
Тижневий журнал «Країна»: будь собою, читай українське!
«Країна» – це про чесність, справжність, справедливість, мужність та сміливість, відверту та правдиву інформацію. «Країна» – тижневий журнал загального зацікавлення. Заснований 2009 року підприємством ТОВ «Видавничий дім “Нова інформація”», до складу якого входять «Газета по-українськи» та інтернет-видання «Gazeta.ua».

Перший номер журналу вийшов 27 листопада 2009 року. Видання висвітлює основні новини України та світу. Розділи «Події», «Оцінки», «Люди та речі» піднімають основні суспільно-політичні проблеми. Журнал містить актуальні інтерв'ю й гарячі спецтеми, змістовні репортажі, цікаві подорожі, історії, новини культури, щоденники з цікавими людьми. Мова викладу матеріалів жива і природня.

24 лютого 2022 року повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни. Це – народна війна за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Це також війна за цивілізаційний вибір: Україна відстоює свою приналежність до європейської цивілізації і водночас – ті засадничі цінності, права і свободи, що лежать в основі Західного світу.
Поряд з іншими інформаційними джерелами, такими як радіо та телебачення, періодичні видання, насамперед суспільно-політичні та ділові, надають доступ до актуальної та неупередженої інформації про перебіг бойових дій, зміни в суспільно-політичному, економічному та культурному житті країни та світу загалом. Не виключенням є журнал «Країна».

Примірник журналу за 9 червня 2022 року (№20-21) містить великий репортаж із села Лукашівка (Чернігівщина), яке місяць було в окупації.

У розділі «Пряма мова» – стаття «Війни виграють учителі. Росіяни це розуміють. А ми?» – про те, як українці відгукнулися на російську агресію в соціальних мережах.
«Книжкам, виданим у Росії, не місце в українських бібліотеках», – каже директорка Українського інституту книги Олександра Коваль в своєму інтерв’ю журналу «Країна».

Рубрика «Рейтинг» розмістила історії восьми медиків, життя яких забрала війна. І це далеко не весь матеріал примірника.

«Завдяки самовідданій командній роботі журнал «Країна» одним із перших серед тижневиків поновив друк паперової версії під час війни. Друковане слово – потужна зброя! В єдності наші сила й Перемога. Підтримуйте українське» (Денис Ковальов, керівник служби збуту).

За умов неможливості отримати з фондів бібліотеки друкованих примірників журналів альтернативою можуть стати їх офіційні інтернет-ресурси:

https://gazeta.ua/journal
https://www.facebook.com/kraina.journal




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 249 | Додав: estet | Теги: Журнал, країна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0