Головна » 2022 » Вересень » 20 » «Спадщина Чернігова. Пізнати, захистити, зберегти». Бібліотека долучилась до Днів європейської спадщини 2022



15:59
«Спадщина Чернігова. Пізнати, захистити, зберегти». Бібліотека долучилась до Днів європейської спадщини 2022
Нині по всій Європі проходять Дні європейської спадщини. Дізнаватися про свою спадщину чи спадщину міста, у якому ми живемо, може бути дуже цікаво. А сама ідея Днів європейської спадщини проста: відкрити двері зазвичай недоступних для огляду пам'яток і завдяки екскурсіям та іншим заходам «оживити» їх.

Ось і в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей є таке місце, куди читачам немає доступу – це книгосховище. Наразі бібліотека не може запросити своїх користувачів на екскурсію, тому і завітали її працівники до загальноосвітньої школи №27. Своїх читачів бібліотекарі вразили справжнім скарбом із книгосховища – старовинною книгою, якій 133 роки!

• Чи є у ваших родинах щось, що залишилося у спадок від предків?
• Що таке спадщина?
• Навіщо її берегти?

Над цими питаннями розмірковували учасники зустрічі.

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію вільної України понад 450 різних пам’яток та об’єктів культури були зруйновані.

А що ж Чернігів? Боляче дивитися на зруйновані споруди в рідному місті. Про їх історію та важливість - краєзнавчий репортаж бібліотеки «Поранені пам’ятки Чернігова». Серед них є й бібліотеки. Надзвичайно постраждала Обласна бібліотека для юнацтва, яка розташовується у будинку Музею українських старожитностей, створеного у Чернігові 1902 року. Руйнувань зазнала і Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка. Усі пам’ятки мають свої унікальні історії і самі є невід’ємною частиною історії і культури Чернігова та України.

Країна-агресор знищує все, що може підтвердити нашу культуру, історію, щоб заперечити існування такої країни, як Україна. А ми прагнемо зберегти і усіма силами захищаємо своє життя, житло, місто, країну, свою спадщину.

Завдяки спадщині у нас, як у народу, є фізичне підтвердження існування нашої історії, саме вона і підтверджує нашу ідентичність, яку російські окупанти всіма силами намагаються знищити.

Не тільки у Дні європейської спадщини, а щодня пізнавайте найцінніший скарб – нашу культуру, як матеріальну, так і духовну, бережіть і захищайте його. Чернігівщина багата на такі скарби, а отже любіть, пізнавайте і бережіть наші історичні вікові надбання.






QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 265 | Додав: estet | Теги: краєзнавство, війна, Чернігів, европейська спадщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
estet