Головна » 2023 » Березень » 22 » Сергій Жадан «Цілий місяць вони стояли при цій ріці». Аудіо-твір (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)



13:14
Сергій Жадан «Цілий місяць вони стояли при цій ріці». Аудіо-твір (Аудіо-проєкт «Читай рідне. Читай рідною»)
Сергій Жадан відомий не лише як поет, прозаїк та музикант, але й як активний громадський діяч та волонтер. Та все ж саме вірші зробили його відомим. Чому саме Жадан? Чому про нього? Ні, в нього не ювілей. Саме зараз скрутний час для нашої нації. І такі маяки вкотре засвідчують, що Україна відбулася, вона єдина, соборна, а решта нісенітниць, що перетворилися на наративи – то маячня, народжена в головах, напевно, не українців…

Його літературні надбання одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені понад двадцятьма мовами, зробивши автора одним із найвідоміших сучасних українських письменників. 2017-го року заснував «Благодійний фонд Сергія Жадана». 2022-го вперше курував власну програму на Х Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал».

Сергій Жадан настільки добре пише, що це обеззброює тих, хто любить вкотре покритикувати та отримує від цього задоволення. А також велику роль відіграє те, що у всесвіті Жадана (поезія, проза, музика) кожен знаходить щось своє. Кожне слово, вжите автором, не випадкове. Слово Сергія Жадана вразливе і влучне, що є однією з ключових ознак поетичних творів письменника.

До вашої уваги – поезія Сергія Жадана «Цілий місяць вони стояли при цій ріці». Аудіо-твір у виконанні читача бібліотеки Володимира Цимбалія створений у рамках аудіо-проєкту «Читай рідне. Читай рідною» Чернігівської обласної бібліотеки для дітей. Насолоджуйтесь словом!

Хтось впише в цю історію всі імена,
імена гострих акацій і зелених кропив.
Правий берег, об який б’ється луна.
Лівий берег, з якого ніхто не відступив.
(Сергій Жадан)





QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 248 | Додав: estet | Теги: Жадан С. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0