Головна » 2020 » Вересень » 25 » Семен Скляренко. Запроси до серця книгу



14:24
Семен Скляренко. Запроси до серця книгу
26 вересня 1901 року в селі Келеберда на Черкащині народився Семен Дмитрович Скляренко - український письменник, автор історичних романів та белетрист.

Навчався в місцевій школі, потім - у Золотоніській гімназії. Багато читав, захоплювався літературою, а пізніше й сам почав писати: 1919 року в місцевій газеті «Голос труда» було надруковано його перший твір - вірш «Гімн праці».

Після закінчення гімназії наприкінці 1919 року юнак повертається до рідного села, працює бібліотекарем, учителює, водночас друкується в періодичній пресі. Його поезії, нариси, оповідання публікуються в київських газетах «Більшовик», «Селянська газета», альманасі «Вир революції».

Визначним досягненням історичної романістики 1950-60-х років стали твори С. Скляренка «Святослав» (1959) і «Володимир» (1962). Скляренку не судилось завершити трилогію з історії Київської Русі - написати роман про Ярослава Мудрого: 7 березня 1962 року талановитого романіста не стало.

У нас є самобутня історія, надзвичайна культура, милозвучна рідна мова. Нам є чим пишатись і є що любити.

Наша історія - це роки й століття, коли ми, українці, не знали, що таке правдива інформація про рідну державу. А людина, яка береться за воістину титанічну справу розповісти читачеві про найскладніші і найсуперечливіші сторінки минулого країни - це не просто смілива людина. Це людина, яка розуміє, у чому полягає святий обов’язок письменника перед його читачами, - розповідати правду.

Саме таким і був письменник Семен Дмитрович Скляренко.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує ознайомитись з чудовими романами автора.

Роман «Святослав» розповідає про життя великого князя, політичного діяча і воєначальника, що княжив наприкінці Х сторіччя в Києві. Образ Святослава формується на очах у читача. Життя князя проходить перед нами від юнацьких років до його трагічної загибелі. Він постає живою людиною зі своїми сумнівами, надіями, болем та любов’ю. Автор різнобічно і захоплююче зображує події давноминулої епохи, даючи читачеві відчути подих історії.

В романі «Володимир» розповідається про долю великого князя Володимира, сина Святослава, коли брат ішов на брата, земля на землю та гроза стояла над Київською Руссю. Сторінки особистого життя Володимира і близьких йому людей належать до найбільш хвилюючих в романі, який цікаво та правдиво змальовує давно минулі часи…

Заінтриговані? Тож завітайте до нашої бібліотеки та запросіть до серця книгу!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 466 | Додав: estet | Теги: Скляренко С. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0