Головна » 2021 » Квітень » 20 » PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування.



11:06
PYTHON для дітей. Веселий вступ до програмування.
Python це функціональна, експресивна мова програмування, яку легко вивчити і якою цікаво користуватися! Але іноді книжки про те, як навчитися програмувати на мові Python, бувають дещо незрозумілими, сірими й нудними, і братися за них нікому не цікаво.

Книга «Python для дітей. Веселий вступ до програмування» Джейсона Р. Бріггса з фондів читального залу відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей зображує мову Python з іншого боку і запрошує тебе (та твоїх батьків) ознайомитися зі світом програмування.

Джейсон Р. Бріггс почав програмувати у восьмирічному віці, коли вивчив мову BASIC на комп’ютері Radio Shack TRS-80. Він писав програмне забезпечення, працюючи програмістом та архітектором систем, і долучався до видання «Java Developer’s Journal» («Журнал Java-програміста») в ролі автора-редактора. Його статті виходили друком у таких виданнях, як «JavaWorld», «ONJava» та «ONLamp». «Python для дітей» – його перша книжка.

Терплячий Джейсон Р. Бріггс навчить тебе основ і покаже, як експериментувати з унікальними (а часто й кумедними) прикладами програм, у яких зображено жадібних монстрів, секретних агентів, злодійкуватих воронів та всяких інших істот. Книжка містить визначення нових термінів; код, замальований кольорами, розділений на частини і пояснений; смішні, кольорові ілюстрації Мірана Ліповака, які до процесу навчання додають дрібку веселощів.

Заглиблюючись у світ програмування, ти дізнаєшся, як:

- застосовувати основні структури даних, як-от списки, кортежі та словники;
- організовувати та повторно застосовувати код із функціями та модулями;
- користуватися структурами керування на кшталт циклів та умовних конструкцій;
- малювати форми та узори за допомогою модуля мови Python під назвою turtle;
- створювати ігри, анімацію та інші графічні дива, користуючись модулем tkinter.


Розділи закінчуються завданнями з програмування, розробленими так, щоб примусити тебе поворушити мізками й зміцнити знання.

Під кінець книжки ти напишеш дві повні гри: клон знаменитого пінг-понгу (забавку з м’ячем «Скок!») та бродилку «Містер Руки-палички біжить до виходу» – платформер зі стрибками, анімацією та іншими властивостями.

Книга «Python для дітей» – це твій квиток у неймовірний світ програмування! Програмуй із задоволенням!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 421 | Додав: estet | Теги: Python, програмування | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0