Головна » 2020 » Липень » 21 » «Німецька перлина» у літературній скарбниці світу



10:15
«Німецька перлина» у літературній скарбниці світу
«Діти навчили мене багатьом речам , і я досі їхня боржниця»
(Корнелія Функе)


Німецька письменниця та ілюстратор, одна з найулюбленіших і найпопулярніших в багатьох країнах, автор понад чотирьох десятків творів для дітей та підлітків – Корнелія Функе. Працює переважно в жанрі фентезі та пригодницького роману. Твори перекладені багатьма мовами світу, зокрема і українською.

Міжнародна слава до Корнелії Функе прийшла в 2002 році, коли вийшов друком її роман «Володар над злодіями» . Упродовж п'яти місяців він очолював списки дитячих бестселерів в США та Великій Британії. Ця книжка отримала одразу дві престижні американські премії в галузі дитячої літератури, а британський журнал Guardian розмістив її на першу сходинку свого хіт-параду дитячої літератури і назвав «німецькою перлиною» . За цей роман письменниця отримала нагороду – спільноти інтернаціональних студентів Японії, медаллю з Сакурою. Того ж року журнал Тimes назвав Функе «найвпливовішою німкенею світу». А в 2006 році роман був екранізований.

Біографія

Народилася письменниця 10 грудня 1958 року в місті Дорстен (Німеччина). У дитинстві мріяла бути астронавтом або пілотом, але згодом вирішила стати педагогом. Закінчивши гімназію в Дорстені, переїхала до Гамбурга, де вивчала педагогіку в Гамбурзькому університеті. Після закінчення навчання три роки працювала соціальним працівником із дітьми-інвалідами. Саме тоді Функе усвідомила важливість історій, які допомагають дітям відволікатися від проблемної дійсності і увійти в мир мрій ,чарівних світів та чародійства . Паралельно Корнелія Функе вивчала дитячу ілюстрацію в Гамбурзькому інституті дизайну. Усі свої твори пані Функе ілюструє сама.

Корнелія удова, має сина та доньку. Зараз письменниця живе і працює у США, займається благодійною діяльністю, доброчинністю та меценатством . Пані Корнелія офіційний покровитель хоспису для дітей, один із послів Німеччини в ООН та представник фонду, який допомагає маргінальним дітям і молоді у світі. Любить тварин – дома у письменниці живуть – два поні, морські свинки та собака.

Письменниця веде свій блог. Романи пані Корнелії користуються незвичайним успіхом у читачів.

Чернігівська обласна бібліотека для дітей має в наявності 21 назву творів Корнелії Функе і після карантину її романи чекають на вас, любі читачі.

Буктрейлер до книги К. Функе "Чорнильне серце"




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 510 | Додав: estet | Теги: Функе К. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0