Головна » 2020 » Жовтень » 15 » Маріо П’юзо – батько дона Корлеоне



15:49
Маріо П’юзо – батько дона Корлеоне
Маріо П’юзо – американський письменник італійського походження, критик, сценарист і белетрист. Народився 15 жовтня 1920 року в сім’ї італійських іммігрантів.

Під час Другої світової війни служив в частинах ВПС (військово-повітряних сил) США в Східній Азії та в Німеччині. Навчався в Нью-Йоркській Новій школі соціальних досліджень та в Колумбійському університеті. Близько 20 років працював в урядових закладах США.

З 1963 року Маріо П’юзо почав працювати позаштатним журналістом і став професійним літератором. Та перша книга Маріо П’юзо «Темна арена» була надрукована ще в 1955 році.Події роману розгортаються в післявоєнній Німеччині. В центрі подій – історія кохання американського солдата та німецької дівчини. Наступний роман «Щаслива мандрівниця», який вийшов 1965 року, присвячений важкому життю італійських іммігрантів в США в роки Великої депресії.

В 60-ті роки у всьому світі заговорили про італійську мафію. Слово «мафіозі» стало інтернаціональним. І П’юзо, італієць за походженням, розпочинає писати «Хрещеного батька». Успіх роману, який побачив світ в 1969 році, перевершив всі сподівання! Роман про витоки та закони честі італійської мафії, про корупцію, насильство та благородного гангстера дона Корлеоне.

Буремні 40-і, США. Дон Віто знаний на весь Нью-Йорк та далеко за його межами. Він – глава клану Корлеоне та сицилійської мафії в Америці. Його рішення не підлягають обговоренню, а авторитет незаперечний. Особистість дона Корлеоне дійсно захоплююча. Він міг бути добрим, безжальним, хитрим, справедливим, але в усіх його діях було присутнє, насамперед, бажання захистити свою родину та людей, що від нього залежать, створити таке ідеальне невелике суспільство Корлеоне, в якому кожен зможе знайти справедливість, на відміну від того суспільства, в якому живуть пересічні люди.

Книга є прекрасною можливістю поринути у небезпечний світ, яким управляють італійські мафіозі. Світ, у якому досить часто розмінною монетою є людські життя…
В 1970 році роман став бестселером. 1972-го за твором автора був знятий однойменний фільм режисером Френсісом Фордом Копполою з Марлоном Брандо в головній ролі, за яку останній отримав найвищу нагороду Голівуду – премію «Оскар».

Маріо П’юзо нагородили за найкращу адаптацію літературного твору для кіно: наперекір встановленій у Голівуді традиції він сам написав сценарій до фільму.
Роман видавався і перевидавався, читачі закидали письменника листами!

В 1984 році, через п’ятнадцять років після створення «Хрещеного батька», вийшов в світ роман «Сицилієць», в якому П’юзо розповідає про долю Майкла, молодшого сина дона Корлеоне. П’юзо доводить, що людині, одного разу долученій до мафії, вже ніколи не вирватися з її кігтів. Змушений очолити «сім’ю», Майкл стає ще більш жорстоким, ніж був його батько, який завжди так обурював Майкла.

Після смерті автора був опублікований його роман «Омерта» (2000 рік), а остання праця Маріо П’юзо – роман «Сім’я» так і залишився незакінченим…

Чернігівська обласна бібліотека для дітей пропонує вам наступні твори відомого автора: «Хрещений батько», «Сицилієць», «Четвертий «К» російською мовою.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 474 | Додав: estet | Теги: П’юзо М. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0