Головна » 2020 » Липень » 31 » Книги для підлітків. Містика. Таня Малярчук «MOX NOX»



21:06
Книги для підлітків. Містика. Таня Малярчук «MOX NOX»
Чернігівська обласна бібліотека для дітей продовжує огляд цікавих книг для підлітків.

На черзі – містика. Сьогодні вашій увазі роман Тані Малярчук «MOX NOX».

«Я з тих, що підставила б другу щоку, а якщо мене вдарили по обох щоках,
то знайшла б іще й третю» (Таня Малярчук)


Таня Малярчук – одна з найпопулярніших письменниць в Україні. Її книжками, що мають особливий характер і стиль, зачитуються. На новинки від неї очікують. Народилася авторка у 1983році в місті Івано-Франківськ, закінчила Прикарпатський університет ім. В.Стефаника, за фахом – філолог.

Детальніше читати про автора за посиланням:
https://www.ukrlib.com.ua/bio/printit.php?tid=14962

Автор про книгу:

«MOX NOX» — моя перша книжка для дітей. Хоча означення «для дітей» не зовсім правильне, адже цікавою вона буде для читачів будь-якого віку. «MOX NOX» з латинської означає «надходить ніч». Така тривожна, апокаліптична назва пасує до тексту, який народився з моєї тривоги. Я боюся майбутнього, хоча чудово розумію, що зараз людство переживає часи свого найвищого розвитку. Ідея книги з’явилася під час застуди. Температура підскочила до сорока, я марила, і тоді в голові спалахнула картинка – сіро-чорний урбаністичний ландшафт і вогняна лисиця, яка тут живе, в неприродному для себе середовищі, самотня, розгублена, в кінці всіх часів. Потім я ще довго носилася з тією лисицею, кілька разів починала писати про неї дорослу книжку, поки не зрозуміла, що, аби здійснити свій задум, мушу сама ступити в неприродну для себе стихію, наприклад, в дитячу прозу. Лисиця врешті змінила свій зовнішній вигляд, отримала крила і стала фрукторіанкою».

Про книгу:

«MOX NOX» — це історія химерної цивілізації рукокрилих істот, які заселили світ після загадкового зникнення людства. Головна героїня птеропус Тереза намагається розгадати цю таємницю, а також вчиться розпізнавати справжніх друзів і боротися за правду, в яку вірить. Читачі стануть гостями неймовірного світу, створеного авторкою і відтвореного в непересічних та атмосферних ілюстраціях київської художниці Каті Слонової.

Книга «MOX NOX» потрапила до престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2018» («White Ravens 2018»).

Читати уривок з роману «MOX NOX» онлайн:
https://starylev.com.ua/news/mox-nox-uryvok-z-novoyi-knygy-pysmennyci-tani-malyarchuk

Відео

Чорно-біла реальність у дитячих книгах/ MOX NOX/ огляд/lookbook/ВСЛ



Книга є у фонді Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 493 | Додав: estet | Теги: «MOX NOX», Малярчук Таня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Липень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0