Головна » 2024 » Січень » 5 » Хто такий Степан Бандера і чому його бояться наші вороги? Клуб документального кіно



18:18
Хто такий Степан Бандера і чому його бояться наші вороги? Клуб документального кіно
Відзначаючи Новий 2024 рік, чи згадували ви (або чи знали), день народження якої важливої для України постаті припадає на 1 січня? І це Степан Андрійович Бандера, 115-річчя від дня народження якого ми відзначаємо у 2024 році. Саме йому в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей присвятили зустріч Клубу документального кіно «Хто такий Степан Бандера і чому його бояться наші вороги?».

У змістовному дослідженні діяльності Степана Бандери, вміщеному в науково-популярному виданні «Історія України в особах ХІХ – ХХ ст.», читаємо: «Постать Бандери – одного з провідних діячів ОУН, поборника ідеї незалежної Української держави – стала в нашій історії символом боротьби за вільну Україну».

У статті «Слово до українських націоналістів-революціонерів» Степан Андрійович зазначає: «Самостійності український народ зможе досягти лише шляхом боротьби та великої праці. Сприятливий розвиток міжнародної ситуації може значно допомогти розширенню успіху нашої визвольної боротьби, проте, воно може зіграти лише допоміжну роль. Без активної боротьби українського народу найбільш сприятливі ситуації не дадуть нам ніколи державної незалежності, а тільки заміну одного поневолення іншим.

Росія зі своїм глибоко вкоріненим імперіалізмом, у кожній ситуації, при кожній можливості, всіма силами, з усією жорстокістю буде кидатися на Україну, щоб утримати її у складі своєї імперії. Як звільнення, так і захист самостійної України може базуватися лише на власних українських силах, на власній боротьбі і постійній готовності до самозахисту».

Для нас Степан Бандера – не тільки символ, він - герой, який все своє життя присвятив боротьбі за Україну та організацію цієї боротьби. Його боялися і ненавиділи німецькі та радянські окупанти, у планах яких ні про яку незалежність України не могло бути й мови. Радянська влада усіма можливими способами намагалася знищити добру славу та ідеї Степана Бандери. І навіть зараз, коли минуло майже 65 років після його вбивства, росія вважає його чи не найбільшим ворогом. Довгі роки ворожої російської пропаганди стали наслідком міфів, вигадок, суперечок навколо цієї знакової української постаті.

Розібратися, ким насправді був Степан Бандера, допоможе добірка цікавих і корисних матеріалів, яку рекомендує Клуб документального кіно:

1909 - народився лідер ОУН Степан Бандера (Український інститут національної пам’яті) https://uinp.gov.ua/istorychnyy-kalendar/sichen/1/1909-narodyvsya-lider-oun-stepan-bandera

Степан Бандера. Життя провідника ОУН у 12 фото (Локальна історія)
https://localhistory.org.ua/texts/statti/stepan-bandera-zhittia-providnika-oun-u-12-foto/

Хто такий Степан Бандера і чому його бояться наші вороги? (Освіторія) https://osvitoria.media/experience/hto-takyj-bandera-i-chomu-jogo-tak-boyatsya-nashi-vorogy/

Що ви знаєте про Степана Бандеру та міфи довкола нього? ТЕСТ від Української правди https://life.pravda.com.ua/society/2022/07/21/249626/

Відео:

Хто такий Степан Бандера (Імені Т.Г.Шевченка)
https://www.youtube.com/watch?v=KJPpXeocRjA

Степан Бандера: провідник нації чи агент спецслужб? // 10 запитань історику (Історія без міфів) https://www.youtube.com/watch?v=vI922eS6T7Q

Чому Росія досі боїться Бандеру? (Володимир В’ятрович)
https://www.youtube.com/watch?v=KR8Vk1WKFBs




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 226 | Додав: estet | Теги: Бандера С., клуб документального кіно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0