Головна » 2022 » Листопад » 18 » Ювілеї улюблених письменників. Олександру Есаулову – 70!



16:12
Ювілеї улюблених письменників. Олександру Есаулову – 70!
18 листопада виповнюється 70 років талановитому українському письменнику Олександру Юрійовичу Есаулову. Це дуже весела, цікава та різностороння людина. Його біографія викликає подив.

По-перше, дивує те, що почав він писати, коли йому виповнилося за п’ятдесят. По-друге, доля чинила так,що інстинкт писання ховався зовсім в не в літературних професіях. Олександр Есаулов працює технічним директором Інституту підтримки та експлуатації АЕС. Попри серйозну та відповідальну посаду, він не тільки знаходить час на написання дитячих творів, а й вважає це головною справою свого життя. Більше того – на справжні детективи для дітей.

«Я якось подумав, як зараз, у вік Інтернету, у вік агресивного телебачення, краще залучити до читання книжок дітей. А що може бути цікавіше за гарний детектив? Але детектив для дитини має бути написаний як дитяча книжка. Тобто весело, без надмірної жорстокості і так далі. Це дитяча книжка з обов’язковим хеппі-ендом.
Дуже часто мене запитують, як це так, що такий поважний дядько пише дитячі книжки? Адже моя перша книжка вийшла у 2006 році, коли мені вже було 52 роки, начебто вже і не молоденький. Ця перша книжка, як я її жартома називаю, про Прип’ять і події 1986-го року. А потім так сталося, щось на небесах перемкнуло, і я почав писати дитячі книжки. Не знаю, чому. І не запитуйте, бо я не знаю! Пішла перша книжка "Game over" і потім як з кулемету».


Після того було написано десятки книжок, 22 з яких вже вийшло друком: видані дитячі книжки з серії «Пригоди в Заекранні»: «Антівірус», «Канікули для Інформи» (лауреат «Еврокон-2006), «Вихідний формат» та «Таємниця Великого Сканера». Починаючи з 2011 року видавництвом «Теза» видані дитячі книжки з серії «Дитячий детектив»: «Кенінгова колекція», «Чорні археологи», «Як уполювати чупакабру» та «Кіднепінг». У цьому ж 2011 році вийшов роман «Переможців не судять», який у 2009 році став лауреатом «Коронації слова». Дипломантами «Коронації слова» у 2011 стала дитяча книжка «Зоряна електричка» та у 2013 сценарій кінофільму «Господар Зони «Ч». В 2014 видавництвом «Теза» видана збірка романів «Місто, якого немає».

Чернігівська обласна бібліотека для дітей вітає Олександра Есаулова з ювілеєм та пропонує усім познайомитися з книжками автора , що став улюбленим для багатьох наших читачів.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 160 | Додав: estet | Теги: Есаулов О. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Листопад 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0