Головна » 2024 » Січень » 25 » Фільм «Війна цінностей» за участю авторів презентували в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



12:02
Фільм «Війна цінностей» за участю авторів презентували в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей
Зустріч Клубу документального кіно, що діє у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей, проходила у новому форматі. З презентацією документального фільму «Війна цінностей» завітали керівник євроклубу «Назустріч», вчитель англійської мови Чернігівського обласного наукового ліцею Ніна Сібіль та президент євроклубу ЧОНЛ, учень 11 класу суспільно-гуманітарного профілю Андрій Свириденко.

Короткометражну документальну стрічку створили учасники євроклубу ЧОНЛ в рамках проєкту «Війна за європейські цінності. Обираємо свободу та демократію», координатором якого є методистка ЧОНЛ Антоніна Федорченко. Надихнув на створення фільму і надавав професійну допомогу чернігівський фотомитець Роман Закревський, нині він у лавах ЗСУ.

За словами Ніни Сібіль, показ фільму вже відбувся в Чернігівському обласному історичному музеї імені В.Тарновського, проте, вони раді представляти його саме в бібліотеці. До його створення долучилося багато учнів ліцею, що проживають у різних населених пунктах Чернігівської області, деякі діти пережили окупацію. Від їх імені виступив Андрій Свириденко, адже фільм є дітищем його однокласників. Він розповів історію проєкту, яка почалася ще у 2022 році з ідеї донести своїм одноліткам за кордоном, як доводиться жити українським дітям під час війни, що їм болить, що стало найціннішим, за які цінності бореться Україна. І саме формат фільму видався їм найбільш вдалим. «Ми хотіли показати, що ми живемо, що ми не скорені, що ми розвиваємося. А з іншого боку показати, що нам це болить».

Пані Ніна вважає: «Це не тільки про біль, це іще про погляд в майбутнє, це віра в те, що ми вистоїмо. Що ми сильні і рішучі, і маємо відстояти своє». І важливо, щоби фільм чіпляв струни душі.

Фільм «Війна за цінності» справив на присутніх неабияке враження, розчуливши до сліз, та викликав жваве обговорення. Адже у фільмі глядач побачить не тільки руйнування і біди, спричинені російською нелюдською агресією, почує історії молодих людей, що вмить подорослішали, опинившись у вирі війни, щодня борючись за виживання. Тут будуть історії людей різного віку про цінності, за які вони трималися під час облоги і за які варто боротися. Фільм усьому світу показує саме українські цінності, у чомусь співзвучні з європейськими, загальнолюдськими, і як їх визначають для себе саме українці. Потрібно, щоб про них дізнавався світ, адже нам необхідні розуміння, підтримка і допомога. Керівник євроклубу «Назустріч» поділилася сподіваннями, що фільм буде перекладений англійською мовою і вийде з субтитрами. Надзвичайно важливими є спогади очевидців, їх збереження і відтворення у різних форматах.

Дякуємо за фільм, за цю важливу зустріч і розмову, а також за патріотичну громадську позицію сучасної молоді, популяризацію і відстоювання українських цінностей.

Фільм «Війна цінностей» вартий, щоб його подивилося якомога більше людей










QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 104 | Додав: estet | Теги: клуб документального кіно, Війна цінностей | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Січень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0