Головна » 2020 » Вересень » 2 » Едгар Берроуз: той, що вигадав Тарзана



14:55
Едгар Берроуз: той, що вигадав Тарзана
Хто в дитинстві, затамувавши подих, не зачитувався допізна пригодницькими романами про найвідомішого в с віті літературного персонажа Тарзана!
А чи знаєте ви, що 1 вересня 1875 року народився один з найпопулярніших американських письменників - творець знаменитої людини-мавпи? Письменник, що зробив значний вплив на розвиток жанрів наукової фантастики і фентезі в ХХ ст. - Едгар Берроуз.

Народився він в Чикаго. У 1895 році закінчив Мічиганську військову академію. Молодість провів на американському Далекому Заході - був ковбоєм і золотошукачем. Доволі цікава біографія, чи не так?

Берроуз став би відомим письменником, навіть якщо б не написав більше нічого, крім "марсіанських" повістей. Але створення образу Тарзана підняло його славу на недосяжну висоту. Романи про Тарзана користувалися великим попитом у читачів пригодницької літератури. Всього про Тарзана було написано понад двадцять книг, остання з яких "Тарзан і безумець" була опублікована в 1964 році, через чотирнадцять років після смерті письменника.

Берроуз написав 91 книгу, безліч оповідань і статей. Різні твори цього плодовитого письменника переносять читача на американський Далекий Захід чи первісні джунглі Африки, або роблять свідком романтичних пригод на Місяці, на інших планетах і навіть на найдальшій зірці. Його уява воістину не мала меж!
Його книги перекладені багатьма мовами світу, включаючи систему Брайля для сліпих. Кількість його книг, виданих в усьому світі, обчислюється сотнями мільйонів. Якщо до цього додати створені за мотивами його творів газетні і журнальні комікси, радіопостановки, фільми, то можна сказати, що це ім'я відоме буквально мільярдам людей.

11 липня 2003 року ім’я письменника потрапило до списку «Зала слави наукової фантастики і фентезі» (Science Fiction and Fantasy Hall of Fame) за величезний внесок у жанр наукової фантастики.

Читати про нього:

https://vsiknygy.net.ua/person/6638/
https://fantlab.ru/autor301

Читати його серію книг про Тарзана:

https://www.ukrlib.com.ua/world/author.php?id=283
http://loveread.me/series-books.php?id=1755

Дивитися фільм «Тарзан»:




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 482 | Додав: estet | Теги: Тарзан, Берроуз Е. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
Olenavolchenko