Головна » 2022 » Червень » 7 » Джеймс Габбард. «Перша невідкладна допомога своїми руками». Книга, що стане в нагоді під час війни.



15:17
Джеймс Габбард. «Перша невідкладна допомога своїми руками». Книга, що стане в нагоді під час війни.
Війна – це жах, горе, сльози, біль, руйнування людських життів і осель, серйозні травми, забиття, колоті і різані рани, переломи, кровотечі, запаморочення, втрата свідомості, опіки, отруєння, епілептичні напади, стрибки артеріального тиску, аритмія, інсульти, судоми.

Книга Джеймса Габбарда «Перша невідкладна допомога своїми руками» стане в нагоді навіть тоді, коли допомога не близько. Особливо актуальним це стає під час війни, коли ви повсякчас можете потрапити в небезпечну для життя екстремальну ситуацію, а машина швидкої допомоги не зможе своєчасно дістатися до вас через постійні обстріли або інші критичні обставини. Чимало складних непередбачуваних умов чи ситуацій можуть затримати лікарів, на яких ми так чекаємо. Але навіть секунда зволікання деколи коштує потерпілому життя.

Що робити, коли поруч немає фахівця-медика і необхідно надати першу медичну допомогу собі чи іншій людині? Хапати посібник Джеймса Габбарда, сімейного лікаря із 30-річним досвідом. Він має бути в кожній аптечці, поруч із бинтом і знеболювальним!

Уявіть собі таку картину. Надворі відбуваються найстрашніші, найжахливіші, найлютіші бойові дії. На вулицях – практично ні душі. Раптом ви чуєте десь здаля гуркіт, свист та тріскання. Темрява. А потім – гуркіт і новий звук удару вже зовсім близько. Ви вискакуєте з будинку і бачите, що на дорозі лежить поранена людина, стікаючи кров’ю. Набираєте номер швидкої, але весь час чуєте лише короткі гудки. Немає зв’язку.

Коли комусь буває потрібна негайна, серйозна медична допомога, ми зазвичай очікуємо, що добре підготовлена команда рятувальників та медиків з’явиться за лічені хвилини і привезе з собою все необхідне. Якщо ж вам доводиться чекати на допомогу годинами, то чи не хотіли б ви знати, що в цей час можна зробити?

Як правило, посібники з першої медичної допомоги дають лише основи. Але в цій книзі автор пішов далі, надавши вам медичну інформацію, яку повинен мати кожен, коли фахова допомога не близько. Тримайте цю книгу на спеціально відведеному місці книжкової полиці, щоб ви завжди знали, де вона, і могли легко її дістати. Ще краще – тримайте її у своїй аптечці першої медичної допомоги. А ще краще – придбайте декілька примірників і роздайте їх своїм знайомим і друзям. І прочитайте її від початку і до кінця хоча б раз або й двічі.

Такі книги рятують життя. Особливо під час війни. Ви почуватиметесь більш упевнено, знаючи, що зможете допомогти собі та іншим потерпілим людям при нагальній потребі під час бойових дій. Разом переможемо ворога! СЛАВА Україні!

Книга Джеймса Габбарда «Перша невідкладна допомога своїми руками» є в читальному залі відділу обслуговування учнів 5-9 класів Чернігівської обласної бібліотеки для дітей.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 241 | Додав: estet | Теги: війна, читання, невідкладна допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0