Головна » 2022 » Червень » 17 » Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стрессу



10:50
Читання книг – найкращий засіб від турбот, тривожності і стрессу
Продовжуємо одну із улюблених рубрик наших читачів. Сьогодні пропонуємо ще декілька книжок, які, з нашої точки зору, можуть дати розраду у важких ситуаціях. Тримайте наші рекомендації!

Дорж Бату «Франческа. Повелителька траєкторій»

Перше, що варто зазначити, що це книга на основі реальних подій. Хоча можна навіть сказати, що це своєрідний щоденник, гарно оформлений у художньому стилі. І в цьому немає нічого дивного, зважаючи на те, що автор - колишній журналіст, якого занесло на роботу в НАСА. Щодо НАСА, то я завжди свято вірила, що там працюють надсерйозні люди, адже вони щодня виконують відповідальні завдання. Бо космос то вам не жарти. І, впринципі, так воно і є. Одночасно можна бути відповідальним працівником і при цьому лишатися веселою особистістю. Бо ж не місце красить людину, а людина місце. Франческа - яскравий тому приклад. Навіть занадто яскравий. Бо так втрапляти в халепи ще треба вміти. І маленький колектив уже більше хвилюється, коли дівчина спокійна і тиха, бо це точно віщує щось недобре. Ситуації доволі життєві та кумедні. Вони однозначно подарують вам гарний настрій. Радимо читати книгу маленькими порціями, поєднуючи з чимось серйозним. І легко зробити, бо вона не має єдиного сюжету з зав'язати та кульмінацією. Це такі собі уривки з життя героїв. Кожен про окремий випадок. Хочу відзначити, що зустріла цілком слушні зауваження американців щодо двомовності в Україні та політичної ситуації. Є цікавинки про роботу в космосі. Дивною виявилася система навчання школярів, які самостійно(!) запускали ракету. Нам таке і не сниться.

Читати уривок

https://www.yakaboo.ua

«Франческа. Володарка офіцерського жетона» (Дорж Бату)

Для тих, хто пройшов осторонь та не знає, що це за пані й чому її стратегічно-важлива зброя захована в шкірці апельсина, розповім right now. Франческа — запальна сицилійська дівчина, яку угараздило полюбити математику та потрапити під крило НАСА. Але її компанію складає не менш харизматичний парубок Дорж, для своїх Джорджіо, а в минулому житті Андрій Васильєв. Його життя також не таке нудне: бурят-монгол, колишній український журналіст, а з недавніх часів працівних у центрі управління космічних польотів. Одному Богові відомо, як доля таких різних людей звела їх разом, але будьте впевнені, ця солодка парочка не дасть вам сумувати ні один день. А тепер ближче до суті. Ця книжка є продовженням першої частини "Франческа. Повелителька космічних траєкторій". Ви думаєте, життя працівників у НАСА нудне й не цікаве? Тоді ви просто ще не читати ці дві книжки. Це дійсно той момент, коли книга ідеальна в усіх проявах: текст, оформлення, бомбічна обкладинка, гумор, філософія життя, мотивуючі цитати, сльози радості та суму, усвідомлення, що поруч завжди є ті, хто підтримає, заспокоїть, поділиться шоколадкою та допоможе у підготовці до надважливих екзаменів. Усе це заховане між сторінками. І приправлене сатиричними фразочками.

Читати уривок

https://www.yakaboo.ua

Роберт Джордан. Колесо часу

У Віддаленому селищі, де життя йде своїм розміреним ходом, всі готуються до святкування Бел-Тайну. Дорослі займаються своїми справами, а молодь з нетерпінням чекає на свято – цього року має бути щось неймовірне, бо до селища завітав справжній менестрель, у корчмі зупинилися чужинці - леді та її супровідник і найголовніше, до селища має приїхати крамар і привезти справжні феєрверки. Та святкування так і не відбулося – на Емондів Луг напали потворні траллоки. Взагалі дивно, але вже після нападу стає зрозумілим, що траллоки наче шукали когось конкретного, а не просто жадали випадкової наживи. Наші герої – троє звичайних хлопців: Ранд, Метт та Перрин в супроводі наполегливої дівчини Егвейн та ще кількох людей (не буду казати кого, бо спойлер) мають покинути своє селище для того, щоб врятувати його від наступних таких нападів. Отже, ми вирушаємо в подорож повну пригод та несподіваних зустрічей. Колесо часу – це неймовірний фентезі світ з Айз Седай, з відродженими Драконами, з купою всіляких потвор, з головним втіленням зла Мороком. Світ, прописаний так майстерно, що хочеться повертатися до нього знов і знов. Дуже добре, що Колесо часу – перша книга великого циклу, а отже попереду ще багато насолоди від читання і я чекаю на наступні книги з нетерпінням.

Читати уривок

https://www.yakaboo.ua




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Корисно знати | Переглядів: 427 | Додав: estet | Теги: книги, рекомендації, читання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0