Головна » 2023 » Березень » 6 » Цей день в історії. 6 березня 2022 року Чернігову надано звання міста-героя України



15:58
Цей день в історії. 6 березня 2022 року Чернігову надано звання міста-героя України
Більшість туристів, які приїжджають до Чернігова, назавжди переконуються, що це дивовижне місто, де історія переплітається з сучасністю. Воно манить золотими куполами старовинних церков, що пам’ятають ще князів Київської Русі, та узорами дерев’яного мережива на вікнах, яке, наче татуювання на тілі міста, закарбовує історію кожного будинку.

Перевтілення, яке переживав Чернігів в останні роки, зробили його одним з улюблених міст відпочинку містян і численних туристів. Тут шукають таємничу 13-ту гармату, вивчають історію за найбільшими курганами та найстарішими пам’ятками архітектури в Східній Європі, виготовляють унікальні музичні інструменти, які приносять нагороди на міжнародних конкурсах.

24 лютого 2022 року з початком широкомасштабного вторгнення росіян цей мирний етап у житті Чернігова закінчився, а почався більш ніж місяць облоги, знищення і страждань.

Після того, як російській армії не вдалося захопити місто, окупанти почали масово обстрілювати його цивільну інфраструктуру авіацією та артилерією. Уникнути гуманітарної катастрофи вдалося завдяки звільненню області від загарбників у перші дні квітня 2022 року.

Самовіддана оборона Чернігова – це вже сучасна історія України. Наші відважні військові разом із мешканцями міста продемонстрували, як потрібно по-справжньому, не на словах, а на ділі любити рідну землю та боронити її від ворогів.
6 березня 2022 року президент Володимир Зеленський надав Чернігову звання міста-героя України. Того ж дня містами-героями стали ще Харків, Маріуполь, Херсон, Гостомель та Волноваха. У такий спосіб президент вирішив відзначити подвиг, масовий героїзм та стійкість, які громадяни виявили у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії росії. Наш Чернігів цілком справедливо став-містом-героєм. Тож ми маємо завжди пам’ятати та шанувати всіх його захисників.

Згадаємо, як це було…

Звернення Президента В. Зеленського від 6 березня 2022 р.


Місто-герой Чернігів: оборона і наслідки війни. Фото, відео від 15 квітня 2022 р.

Серіал «Битва за Чернігів»

https://www.youtube.com/playlist?list=PLBTHFJTiq5Qi7FDgz2BuS0u-gF9QV4DHB




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Події | Переглядів: 704 | Додав: estet | Теги: Чернігів, місто-герой | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0