Головна » 2020 » Жовтень » 5 » Антонич від А до Я



14:57
Антонич від А до Я
5 жовтня – день народження фантастично сонячного письменника Богдана Ігоря Антонича. Тому Чернігівська обласна бібліотека для дітей хоче познайомити тебе, любий читачу, з книгою «Антонич від А до Я», яка вперше побачила світ у «Видавництві Старого Лева» 29 грудня 2017 року.

Можливо, ця книжечка вже потрапила до багатьох родин і книгозбірень, до рук маленьких, юних і зрілих людей, які встигли торкнутися червоної обкладинки, погортати, оглянути і прочитати її кольорові сторінки. А, можливо, встигли навіть подарувати її своїм рідним, близьким, знайомим, друзям.

Є ця книга і в фондах нашої бібліотеки. Тож давайте і ми з вами зануримося у чарівний світ читання і дізнаємося якомога більше про письменника Антонича.

Про те, як він був маленьким, на що дивився, чим займався, як виховувався і що для нього було важливим. Про те, що він любив рослини і співав пісні, малював і грав на скрипці. У яких селах та містах він жив і писав. Як одягався і як складав свої вірші.

А також про його дивовижне вміння навіть ставши дорослим залишатися дитиною – «дітваком із сонцем у кишені».

Мандрівка сторінками книги починається з літери А. Це й не дивно - адже Антонич - прізвище письменника. Хоча справжнє прізвище письменника – Кіт. Та його батько Василь зажадав змінити прізвище. Так і з’явився письменник Богдан Ігор Антонич.

Оповита теплом родинного батьківського дому та чарами природи, серед яких поет побачив світ, пізнавав життя і черпав натхнення для творчості частина книги, позначена літерами Б, Н, Л.

Юна багатогранність Антонича показана літерами Г, Ж, К, Р, Х. Різножанрова література, малярство, критика, журнально-газетні публікації, робота в гуртках можуть мати успіх при відчутті гармонії та почутті гумору.

…Щастя бути молодим. Доля розпорядилася так, що інакшого щастя Антонич не знав. Відома формула (Ф): «Найкращі роки студентські».

А як не згадати про лемківські пісні, які, як душа УкраЇни, заховалася на книжковій розгортці з мапою нашої держави, і на крилах веселиків чи журавликів розносять «мовне чудо» по всіх усюдах (літера Ї).

Безперечним авторитетом для письменника був Шевченко (літера Ш).

Ось так непомітно завершується наша мандрівка сторінками книги «Антонич від А до Я», яка перед нами розкриває цілісний портрет прекрасного майстра.

Адже Антонич – письменник особливий. Своє справжнє обличчя він заховав у мушельку творів і хоче, щоб ми у неї зазирнули. Там так багато історій, образів, емоцій! Там живуть його думки, поривання і настрої.

Він залишив нам свої книжи, а його друзі, вірні та люблячі, написали про нього свої спогади.

І ми б хотіли, дорогий наш читачу, щоб і для тебе Богдан Ігор Антонич став улюбленим письменником. Дуже сподіваємося, що ця книжечка тобі в цьому допоможе.

Тож з нетерпінням чекаємо на зустріч з тобою задля знайомства з книгою «Антонич від А до Я»!




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Творці і твори | Переглядів: 394 | Додав: estet | Теги: Антонич Б.-І. | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Наші сторінки
сторінка Фейсбуку Чернігівська обласна бібліотека для дітей Твіттер Чернігівська обласна бібліотека для дітей
E-Книжки
Меню сайту
Вітаємо

Дорогі друзі!

Шановні читачі і поки ще не читачі нашої бібліотеки! Нам вже 120, ми – найстарша дитяча бібліотека в Україні. І водночас – одна з найсучасніших. Кожна дитина, кожна родина може отримати в нашій бібліотеці те, що потрібно – від рідкісних видань і бестселерів дитячого книжкового ринку до сучасних технологій для роботи в світових інформаційних системах. Адже шлях до успіху пролягає через бібліотеку. «Читай – дивуйся, пізнавай!»

З повагою
директор бібліотеки
Тамара Клюй

Календар
«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Форма входу
Логін:
Пароль:
Мистецький простір

Про Мову

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0